Visa gymnasium.se som: Mobil

Rotary Ettårsutbyte

Rotary ungdomsutbyte
Programinformation
Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Frankrike, Indien - Visa alla  
Utbytesår / High School

Rotary Ettårsutbyte

Rotary Ettårsprogram

Åk på utbytesår med Rotary

Ettårsutbytet med Rotary innebär att du går i skola i ett annat land under ett helt studieår. Ta chansen att delta i detta fantastiska program, som prioriteras av Rotary som ett led i strävan mot fred och samförstånd. Tryggheten i att åka med Rotary finns i deras nätverk. Alla utbytesstudenter har en värdklubb och en kontaktperson på plats och dessutom krävs det att alla som har hand om ungdomar skall vara certifierade. För att kunna delta i Ettårsutbytet ska du som sökande vara 15-17 år gammal.

Hur är det att åka på utbyte med Rotary

Rotary arbetar ideellt för en ökad förståelse mellan människor världen över och när du åker med Rotary kan du därför vara säker på att du blir omhändertagen på bästa sätt som utbytesstudent. Du får hjälp med förberedelserna inför resan av Rotary. När du åker med Rotary är själva programavgiften, det vill säga den delen av kostnaden som du som student betalar själv, låg vilket är möjligt på grund av Rotarys ideella insatser.

Du får en unik trygghet när du åker på ettårsutbytet eftersom den lokala Rotaryklubben i landet du åker till tar hand om dig och ser till att du trivs med både skolan och familjen. Dessutom har du en kontaktperson i klubben som du kan vända dig till i alla situationer. Rotaryklubbens kontakter ger dig chansen att delta i en mängd olika aktiviteter, till exempel träffar med andra utbytesstudenter och resor i ditt nya land. De värdfamiljer du bor i är utvalda för att du ska få ett så trivsamt utbytesår som möjligt. Som medlem i familjen kommer du snabbt in i språket och oftast ordnas även språkkurser på plats.

Hur är det att vara utbytesstudent

Att åka iväg på ett utbytesår är mycket spännande och lärorikt. Förutom att du utvecklar dina språkkunskaper utvecklas du även som person. Som utbytesstudent får du ta del av en ny kultur, vilket ger dig ökad förståelse och kunskap om ett annat sätt att tänka och leva. Det bästa sättet att lära känna ett land och dess kultur är att se och leva i dess vardag och det är precis det du får göra som utbytesstudent. Som familjemedlem får du delta i familjens resor, helgfiranden och andra slags sociala evenemang. Du får uppleva landet på ett annat sätt än du får som vanlig turist.

Att du får ett extra språk ger dig ett stort försprång jämfört med dina jämnåriga och det kommer du ha nytta av många gånger i livet. Språk och kultur är viktigare än någonsin idag och den här erfarenheten kommer du ha med dig och ha hjälp av i framtiden, kanske framför allt när du ska söka jobb.

Hur är det att vara värdfamilj?

Under ditt utbytesår delar din familj hemma i Sverige din erfarenhet genom att ta emot en utländsk utbytesstudent under samma tid som du är utomlands. Att vara värdfamilj är både lärorikt och intressant. Det ger er möjlighet att ta del av en ny kultur utan att ens lämna hemmet. Rotarys värdfamiljssystem ger en unik trygghet eftersom alla värdfamiljer själva har ett barn som är utbytesstudent. De vet därför själva vad det innebär att ha en tonåring i familjen.

Så fungerar det att åka iväg på utbyte

Steg 1 - Alla ungdomar som är mellan 15-17 år kan söka ettårsutbyte. Rotary ser helst att registreringar inkommer senast 15 oktober för skolutbyte nästkommande skolår. Senare registreringar kan dock komma att accepteras. Kontakta Rotary genom kontaktformuläret här på sidan för att få ansökningshandlingar. 

Steg 2 - Du skickar sedan en registreringsblankett till Rotarys Ungdomsutbyte och betalar en registreringsavgift på 600 kr. Efter det får du möjlighet att via databasen fylla i ansökningshandlingar och noggranna anvisningar för hur du ska gå vidare.

Steg 3 - Du och din familj blir intervjuade av representanter för en sponsorklubb för att bedöma lämpligheten att bli utbytesstudent respektive värdfamilj.

Steg 4 - Rotarys Ungdomsutbyte placerar dig som student så gott det är möjligt enligt den önskemål som du har angivit. I januari-februari får du som sökande besked om var du har blivit placerad. Under våren får din familj besked om vem som kommer hit till Sverige som utbytesstudent.

Exempel på länder du kan åka till:

Australien, Belgien, Brasilien, Frankrike, Indien, Italien, Japan, Mexiko, Nya ZeelandSchweiz, Spanien, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Tyskland, USA/Kanada och Österrike

Är du intresserad och vill veta mer om Rotary Ettårsutbyte, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Studera utomlands med Rotarys Ungdomsutbyte

- Funderar Du på att studera utomlands?
- Det är ju självklart!
- Det är det bästa beslut jag gjort!

Upptäck världen med Rotarys Ungdomsutbyte. Ett säkert och tryggt sätt att ge Dig en chans för livet. Våga ta chansen till ett oförglömligt år med Rotarys Ungdomsutbyte!

Reportage

Rotayr ungdomsutbyte

Uppskattar varje dag som utbytesstudent i USA

Läs mer här! Rotary ungdomsutbyte

Eric är på utbytesår i Minnesota i USA med Rotary och Anna har tidigare varit iväg till Australien. I det här reportaget berättar de båda om hur de har trivts med att bo i värdfamilj, hur det är att gå på high school i USA och mycket annat! "Jag är väldigt glad att jag fick möjlighet att åka på utbytesår", säger Eric. "Utbytesåret var det bästa året i mitt liv", tycker Anna.


Kostnader

Det kostar ca 38 000 – 48 000 inklusive försäkringar, kavaj m.m men exklusive kostnader för resor.

Ta kontakt med Rotary

Fyll i kontaktformuläret om du vill ha mer information från Rotary.

Rotary ungdomsutbyte

Rotary ungdomsutbyte

Rotarys ungdomsutbyte erbjuder dig att åka på utbyte till mängder av länder 

Rotary är en världsomspännande ideell organisation som erbjuder dig som är ung att delta i olika utbytesprogram världen över. Du har möjlighet att åka iväg på utbyte under ett års tid eller under några veckor på sommaren.  De program som...


Läs mer om Rotary ungdomsutbyte och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Rotary ungdomsutbyte

Rotary ungdomsutbyte

Varuvägen 9
125 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.rotarystudent.se

Recensioner

Wilma
(4)
Mitt distrikt 3510 i Taiwan bestod av ungefär 70 utbytesstudenter, där de flesta kom från Brasilien, Mexico eller Frankrike. Eftersom vi var så många utbytesstudenter tror jag Rotary kände ett behov av att se efter oss hela tiden vilket resulterade i att vi hade rotaryaktiviteter minst två gånger i veckan. Vi gick även två halvdagar i veckan på ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med Rotary

Fyll i kontaktformuläret om du vill ha mer information från Rotary.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Uppskattar varje dag som utbytes...

Eric är på utbytesår i Minnesota i USA med Rotary och Anna har tidigare varit iväg till Australien. I det här reportaget berättar de båda om hur de har trivts med att bo i värdfamilj, hur det är att gå på high school i USA och mycket annat! "Jag är väldigt glad att jag fick möjlighet att åka på utbytesår", säger Eric. "Utbytesåret var det bästa året i mitt liv", tycker Anna.

Läs mer här!