Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 200,2)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 200,2)

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet passar dig som vill jobba med djurvård, växter, lantbruk, skogsbruk eller naturturism. Beroende på vilken inriktning du väljer får du under programmets gång fördjupade kunskaper inom ett specifikt område.

Undervisningen på naturbruksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis djurvårdare, skogsvårdare, och naturguide.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Karlstad

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.
Realgymnasiet Karlstad
Drottninggatan 21
Karlstad

Välkommen till Realgymnasiet i Karlstad!

Realgymnasiet utvecklas hela tiden och eleverna har möjligheten längs vägen att påverka vad och hur skolan ska göra. Framförallt kan vi erbjuda studenterna högskolebehörighet, ett starkt samarbete med branschen och utlands-APL. Hos Realgymnasiet kan du läsa den grundläggande högskolebehörigheten inom...

Läs mer om Realgymnasiet Karlstad och visa alla program.

Sponsrad