Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Ystad
Programinformation
Ystad
Antal elever: cirka 20 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 165,0
    (medelvärde: 186,3) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-11
2022-02-01
2022-05-04
Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Gå Frisör, barberare och hår- och makeupstylist med Hantverksprogrammet i Ystad!

Är du påhittig, kreativ och idérik? Då har du hittat helt rätt. På Praktiska Gymnasiet i Ystad finns Hantverksprogrammet – ett program för dig som vill skapa med händerna och få jobb efter studenten! Välj inriktning Hår- och makeupstylist om du vill gå en stylistutbildning där du får lära dig att styla, sminka och jobba med färg och form.

Under Hantverksprogrammet kommer du att få lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en central del i programmet som ingår oavsett inriktning. Många som går Hantverk väljer nämligen att starta eget företag efter studenten.

Välj inriktning Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Väljer du inriktning Frisör, barberare och hår- och makeupstylist kommer skönhet-, trend- och fantasimakeup samt tillhörande hårstyling att stå på schemat! Du kommer också att lära dig att lägga makeup och göra håruppsättningar för olika tillfällen som brudsminkning, catwalken, tv/film, vardag och fest.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Ystad ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Utbildning som leder till jobb

Praktiska Gymnasiet Ystad

Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. Vi tror att det du kan lära dig på en arbetsplats, ska du också få möjligheten att lära dig där.


Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Ystad

Praktiska Gymnasiet Ystad - Den lilla skolan med de stora möjligheterna

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Ystad och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Ystad

Praktiska gymnasiet Ystad

Sixten Sparres gata 2
271 39 Ystad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Praktiska gymnasiet Ystad, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Nessie om Stylistprogrammet

Nessie går tredje året på Praktiska Gymnasiet Ystad och pluggar Stylist på Hantverksprogrammet.

Läs mer