Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Praktiska gymnasiet Karlstad
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 30 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 154,8) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-21
2021-01-13
2021-04-14

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad

Vill du jobba med att bygga och renovera eller på en byggarbetsplats efter gymnasiet? Då ska du välja Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Praktiska Gymnasiet Karlstad.

Praktisk utbildning

På utbildningen får du vara både kreativ och händig och programmet har ett praktiskt upplägg. Du får lära dig om miljöarbete, säkerhet på arbetsplatsen samt hur man kontrollerar produktkvalitet. Efter utbildningen har du koll på både hur man planerar och genomför olika typer av arbeten.

Husbyggnad

Om du är intresserad av nybyggnation, renovering och ombyggnation av exempelvis lokaler, bostäder, broar och andra slags anläggningskonstruktioner passar det bra att välja inriktning Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet. Efter din gymnasieutbildning kan du arbeta som bland annat golvläggare, murare eller träarbetare.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Karlstad söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Karlstad

Praktiska gymnasiet Karlstad

Praktiska Gymnasiet Karlstad – mycket praktik ger stora chanser till jobb

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Karlstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Karlstad

Packhusallén 1a
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Praktiska gymnasiet Karlstad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: