Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Golvläggare

Bräckegymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Golvläggare

Vill du ha ett fritt hantverksyrke med en hel del kundkontakt men helst jobba inomhus? Då ska du titta närmare på vår utbildning till golvläggare.

Som golvläggare arbetar du med trä, textil, plast, linoleum, klinkers eller kork där alla materialen kräver olika arbetsmetoder för att bli till snygga golv. Kunskaper i slipning, spackling och att göra snygga skarvar är minst lika viktigt för att skapa ett bra underlag och hållbart resultat. Men allt det här får du lära dig på utbildningen.

Vill du specialisera dig inom yrket kan du välja att rikta in dig på till exempel golv och väggar i våtrum och badrum eller mönsterläggning av parkettgolv.

Med tillval som Hållbart samhällsbyggande, Husarkitektur och Entreprenörskap kan du spetsa dina yrkeskunskaper redan under gymnasietiden. På alla våra yrkesprogram har du möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet. 

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Golvläggare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Golvläggare

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Golvläggare så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Bräckegymnasiet
Uppfinnaregatan 1
417 56 Göteborg

Bräckegymnasiet – Vi bygger yrkesstolthet!

Bräckegymnasiet i Göteborg är den rätta skolan för dig som vill jobba med bygg och anläggning i framtiden. Här får du en utbildning där du kombinerar teori och praktik och upp till hälften av din undervisning sker ute på en...

Läs mer om Bräckegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad