Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund

Ekonomiprogrammet, Juridik

Ekonomi Juridik på Östra gymnasiet

Läs Juridik på Östra gymnasiet i Huddinge

Om du är nyfiken på företagande och entreprenörskap är det här programmet för dig. På Ekonomiprogrammet får du lära dig om olika ekonomiska förhållanden i samhället, om länders olika förutsättningar och om internationella sammanslutningar och avtal. 

Genom entreprenörskap utvecklas din kompetens och du får lära dig använda ditt engagemang för att förverkliga dina idéer, oavsett om det handlar om ekonomi eller juridik. Utbildningen ger dig en bred samhällsvetenskaplig grund inför dina fortsatta studier på högskola eller universitet, men med en twist!

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik

På Ekonomiprogrammet inriktning Juridik lär du dig vikten av rättsordning i ett demokratiskt samhälle och hur olika beslut i olika länder kan påverka just ditt företag. Här får du en förståelse som gör det möjligt att analysera, bedöma och lösa juridiska problem. Kurser på inriktning Juridik är:

  • Affärsjuridik (100 p)
  • Filosofi (50 p)
  • Psykologi 2 (50 p)
  • Rätten och samhället (100 p)

Möjliga jobb efter utbildningen

När du har gått färdigt Ekonomiprogrammet och är klar med eventuella vidare studier kanske du jobbar som civilekonom, key account manager, revisor, marknadsförare, controller, jurist/advokat, banktjänsteman, administratör eller startar ditt eget företag.

Programfördjupningar inom inriktning Juridik (EK)

På inriktning Juridik på Östra gymnasiet erbjuds följande val av programfördjupningar (inklusive kurser):

Ekonomi: Här kan du läsa en fördjupning med matematik som kompletteras med teoretiska kunskaper inom marknadsföring, affärsidéer, bokföring samt ledarskap och organisation inom affärsvärlden. 

Internationellt: Du läser Internationellt samarbete samt Engelska (meritkurs). Du får också lära dig om olika kulturers värdesystem och mänskliga rättigheter. 

Globala samhället: Du får mer kunskap om hur internationella lagar och beslut påverkar oss. Du får även en bredare och djupare teoretisk förståelse kring samhällsfrågor som har koppling till omvärlden.

PR & Management: I denna fördjupning lär du dig om olika former av ledarskap, grupprocesser och konflikthantering. Du får också kunskap om hur man kommunicerar och motiverar i en organisation. Dessutom lär du dig grunderna i marknadsföring, till exempel omvärldsanalys, marknadsstrategier och lagar och regler som gäller inom PR-världen.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet inriktning Juridik ger dig en högskoleförberedande examen

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Samra
(5)
Östra gymnasium är en trygg skola med duktiga lärare och motiverade elever. Programmet ger en djup inblick i juridik på ett intressant vis med lagböcker, rättegångsspel, rättegångar m.m.
Emil F
(5)
Jag tycker att utbildningen är jättebra, juridikämnerna är väldigt roliga och man känner verkligen att man lär sig saker som man kommer ha användning för i vuxenlivet. Det är väldigt lätt att sätta sig in i juridik ämnernas innehåll då det är väldigt roligt. juridiklärarna är väldigt bra, man känner verkligen att dem kan ämnerna och dem är väldi...
Visa hela
Matilda Gagner
(5)
Jag tycker om skolan eftersom det är en bra och trivsam miljö, man är vänner med alla och jag ångrar inte mitt val.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Juridik, fyll i följande uppgifter: