COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Örjangymnasiet i Järna – gymnasieskolan med Waldorfpedagogik!

På det icke vinstdrivande Örjangymnasiet går hela skolpengen till en hållbar miljö med ekologisk mat, naturmaterial och undervisning som håller hög kvalitet. Det är ett litet gymnasium med hög lärartäthet. Här blir du sedd för den du är!

Två inriktningar

Som elev har du möjlighet att välja mellan två olika högskoleförberedande utbildningar: Naturvetenskapligt eller Estetiskt program – båda med inriktning Waldorf. Något som är utmärkande för Örjangymnasiet är att du, oavsett vilket program du väljer att läsa, får möjlighet att utveckla dig själv inom olika konstnärliga uttrycksformer. Du får även tillfälle att uppleva olika resor som till exempel arkitektur- och kulturresan i Europa och skolans botanikresa.

Om Waldorfpedagogiken

Lärarna på Örjangymnasiet är utbildade waldorfpedagoger. Pedagogen är mycket flexibel och sker på individuell nivå. Lärarna arbetar för en ömsesidig relation elev och lärare emellan som bygger på respekt och omtanke. Utifrån detta formas även en lugn arbetsmiljö som du kan känna dig trygg i.

Inom Waldorfpedagogiken värderas inte bara den intellektuella förmågan. Det sociala, emotionella och fysiska anses vara minst lika viktigt. På Örjangymnasiet utvecklas och stimuleras du inom alla dessa områden.

Kunskap och erfarenhet

Människan är i fokus på Örjangymnasiet. Örjangymnasiet arbetar för att deras Waldorfinriktade gymnasieprogram ska tilltala hela människan, inte bara studierna. Som elev på Örjangymnasiet får du sociala, samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga och estetiska perspektiv. Dessa perspektiv formar den allsidiga kunskap och erfarenhet som du behöver.

Sammanfattning av Örjangymnasiet

• Icke-vinstdrivande friskola.
  • Det konstnärliga genomsyrar alla ämnen.
  • Hantverkslektioner är en viktig del av din undervisning.
  • Lärarens berättande gör ämnena levande och tydliga och styrs inte enbart av färdiga läromedel.
  • Elevernas redovisning och bearbetning sker på ett varierat sätt.
  • Elevernas initiativ och kreativitet är en bärande del i undervisningen.
  • Eleven övar att uttrycka sig både skriftligt och muntligt såväl som med olika konstnärliga verktyg.
  • Nära kontakt med lärare i en trygg skolmiljö där du som elev får vara den du är och bli den du vill vara.
  • Resor och praktik är en del av din undervisning.
  • Ekologisk mat lagas naturligtvis i skolans kök.

Örjangymnasiet är ett gymnasium för dig som vill:

• Få en så bred utbildning som möjligt.
  • Uppleva den gemenskap som är speciell för en waldorfskola.
  • Studera i en kreativ, lugn och lantlig miljö.
  • Djupdyka i ämnen under perioder om 2–4 veckor.
  • Slippa håltimmar.
  • Äta närodlad och ekologisk skolmat varje dag.

Resor och projekt som ingår oavsett vilken inriktning du läser

• Fältmätningsresa som en del av matematikundervisningen
  • Botanikresa och andra ämnesorienterade resor
  • Arkitektur- och kulturresa i Europa
  • Individuellt slutprojekt som du väljer själv
  • Teaterframförande tillsammans med klassen

Så hittar du boende under din gymnasietid

Waldorfgymnasium finns inte på så många orter i Sverige och det gör att det är många elever från hela Sverige som söker till skolan. Örjangymnasiet förmedlar därför kontakt med familjer som kan erbjuda dig som elev ett trevligt boende under din gymnasietid för att göra det enklare för dig. Dessa är familjer som Örjangymnasiet känner väl och skolan garanterar att eleverna känner sig trygga och välkomna i sina boenden.

Är du intresserad och vill veta mer om Örjanskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Örjanskolan

Högskoleförberedande program
Estetiska programmet Ort Recensioner
Estetiska programmet, Waldorf Flera orter (2)
4,7 (3)
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Waldorf Flera orter (2)
4,8 (4)
  • = Riksintag

Visa alla

Örjanskolan på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Örjanskolan.

Örjanskolan

Nibble
153 91 Järna

orjangymnasiet.se

Snittbetyg: 4,7

Anonym
En väldigt bred utbildning, som uppmuntrar det egna kreativa tänkandet.
Anonym
Har haft riktigt trevliga år i en underbar miljö, rekommenderar!
Jonas
Jomen Örjan är väl en bra skola, det är nog inte nåt jag saknar

För att få mer information från Örjanskolan, fyll i dina uppgifter:

Skolrecensioner