Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

NTI Helix
Programinformation
Borlänge
Antal elever: 26 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 195,9) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-21

Om utbildningen

IT-PROGRAMMET

IT-programmet är ett yrkesprogram där du har möjlighet att bli behörig till vidare studier på högskola och universitet. Det är el- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik, där du bland annat läser kurser inom datorteknik, nätverksteknik och webbutveckling. Du tränas ständigt i ett yrkesmässigt förhållningssätt och du läser både praktiska och teoretiska ämnen, allt för att du ska få en så bra grund som möjligt inför framtida yrken och studier. Programmet och kurserna utvecklas ständigt i samverkan med vårt branschråd.

Inriktning: Dator- och kommunikationsteknik

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. 

På NTI Helix kan du välja mellan 2 olika fördjupningar inom el- och energiprogrammet.

Fördjupning: Infrastructure

Du fördjupar din inom datorsupport (hårdvara) eller nätverksteknik (mjukvara). Områden som behandlas är PC-teknik, operativsystem, nätverkssystem och servrar. 

Fördjupning: Back End

I denna fördjupning får du lära dig mer om produktion av hemsidor och drift av webbservrar. De kurser som ingår behandlar områden som kodning, programmering, säkerhet och design. 

APL

Under din utbildning hos oss kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt få en förståelse för yrkeskulturen och bli en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats. 

E-sport och Idrottsprofil

På NTI Helix kan du kombinera dina studier med E-sportsprofil eller idrottsprofil. 

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Helix

NTI Helix i Borlänge

Helixgymnasiet har bytt namn till NTI Helix och är en del av NTI Gymnasiets gymnasieskolor runt om i landet. Vi har en lång historia som gymnasium i Borlänge, Helixgymnasiet grundades 2005. Vi kommer att fortsätta att driva vår skola precis...


Läs mer om NTI Helix och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Helix

Jussi Björlings Torg 1
784 33 Borlänge

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik från NTI Helix, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: