Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design - Särskild variant

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design

Om utbildningen

Plugga konst och design på Nacka gymnasium

Vill du hitta din egen stil, ett bildspråk som utgår från just din personlighet och dina intressen? Är du intresserad av kreativt skapande inom bild och formgivning, samtidigt som du vill hålla dörren öppen för högskolestudier i framtiden? Då är Konst och design ett bra val!

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och beteendevetenskap. Intresset för människan som individ och samhällsmedborgare är centralt i utbildningen. Globala frågor får stort utrymme.

Det är viktigt att du är intresserad av språk och samhällsvetenskapliga ämnen och är beredd att ta ett stort eget ansvar för dina studier. Oavsett inriktning får du möjlighet att utnyttja vårt breda internationella kontaktnät.

Särskild variant Konst och design

Det här är utbildningen för dig som vill utveckla dina kreativa sidor ur ett samhällsinriktat perspektiv. Du är samhällsvetaren som har estetens kreativitet, som skapar intressanta presentationer, deltar i offentliga samtal och lär dig att kommunicera genom olika medier. Du är intresserad av konst, vardagsdesign och formgivning i alla dess former. Du behöver ha fallenhet för att skapa konstnärligt och vara intresserad av att uttrycka dig i tal och skrift.

Utbildningen utgår från samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Samhällsvetenskap, med vissa förändringar. Det centrala är både estetiska ämnen och människan som individ och samhällsmedborgare. Kurser inom det individuella valet ger dig ytterligare möjlighet att profilera din utbildning, både estetiskt och teoretiskt.

Kreativiteten i centrum

Vi har lång erfarenhet av att arrangera estetiska utbildningar och våra erfarna lärare garanterar att kurserna håller hög kvalitet. Genom att kombinera traditionellt hantverk och digitala tekniker får du en trygg kreativ grund att stå på. Du lär dig målning, skulptur, grafik och keramik, men också digitala verktyg för att skapa och redigera bild, foto, film och ljud. Dessutom utvecklar du din förmåga att kommunicera.

Vi gör besök på museer, utställningar och hos intressanta aktörer inom konst, design och media. Våra salar och ateljéer är rymliga och välutrustade och du har möjlighet att ställa ut dina arbeten både i skolan och i andra utställningslokaler. Vi har ett mycket bra samarbete med skolans bibliotek, kring till exempel utställningar och digital publicering.

Efter gymnasiet

Särskild variant Konst och design ger dig en god grund till olika utbildningar på högskola och universitet – inom konst och design eller helt andra ämnen.

Antagning

Du ansöker med ditt slutbetyg från grundskolan, i kombination med antagningsprov. Under en eftermiddag testar vi dina förkunskaper i avbildning/teckning, konstanalys och kreativt samarbete. Workshopen sker på plats i våra ateljéer.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design - Särskild variant

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design - Särskild variant från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: