Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

konst och design

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och kommunikation och beteendevetenskap. På Nacka gymnasium har du också möjlighet att fördjupa sig inom psykologi, filosofi, sociologi och kriminologi.

Inriktning Konst och design

Vill du hitta din egen stil, ett bildspråk som utgår från just din personlighet och dina intressen? Är du intresserad av kreativt skapande inom bild och formgivning, samtidigt som du vill hålla dörren öppen för högskolestudier i framtiden? Då är Konst och design rätt val för dig.

”Att få chansen att få fota, måla, dreja och uttrycka sig konstnärligt har varit helt underbart!” (Lisa, elev)

Det här är utbildningen för dig som vill utveckla dina kreativa sidor ur ett samhällsinriktat perspektiv. Du är samhällsvetaren som har estetens kreativitet, som skapar intressanta presentationer och lär dig att kommunicera genom olika medier. Du är intresserad av konst, vardagsdesign och formgivning i alla dess former. Du behöver ha fallenhet för att skapa konstnärligt och vara intresserad av att uttrycka dig i tal och skrift.

Genom att kombinera traditionellt hantverk och digitala tekniker får du en trygg kreativ grund att stå på. Du lär dig målning, skulptur, grafik och keramik, men också digitala verktyg för att skapa och redigera bild, foto, film och ljud.

Vi gör besök på museer, utställningar och hos intressanta aktörer inom konst, design och media. Våra salar och ateljéer är rymliga och välutrustade och du har möjlighet att ställa ut dina arbeten både i skolan och i andra utställningslokaler.

Konst och design ger dig en god grund till olika utbildningar på högskola och universitet – inom konst och design eller helt andra ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nacka.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Konst och design från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information