Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: 64 (år 1)
Teknikprogrammet
Startdatum: - Kungälv

Om utbildningen

Samhällsbyggnad och miljö på Mimers hus

Plugga samhällsbyggnad och miljö, jobba som arkitekt!

På Mimers Hus Gymnasium kan du läsa teknikprogrammet och plugga till en miljömedveten arkitekt. På teknikprogrammet kommer du få fördjupa dig i ämnen som matematik, teknik och fysik. Med en inriktning på samhällsbyggnad och miljö kommer du även att få lära dig att konstruera och bygga hus med hänsyn till miljön.

Inriktning samhällsbyggande och miljö

Som arkitekt är det viktigt att man tänker och tar hänsyn till miljön och kvalitén. När man ritar och konstruerar sker detta för det mest i datastyrda program. Du kommer därför att få lära dig hur man arbetar med digitala program i skapandeprocessen.  Du som elev på samhällsbyggande och miljöprogrammet kommer därför att få läsa kurser i:

  • Arkitektur – hus
  • Hållbart samhällsbyggande
  • Miljö- och energikunskap

Efter arkitektprogrammet

På teknikprogrammet får du en bred behörighet att söka vidare till högskolan på. Om du vill fördjupa dina kunskaper inom samhällsbyggande kan du söka in på arkitekthögskolan. Andra populära program att söka till på högskolan efter studenten ifrån teknikprogrammet är:

  • Dataingenjör
  • Programmerare
  • Applikationsutvecklare
  • Webbutvecklare
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: