Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: 62 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Startdatum: - Kungälv

Om utbildningen

Plugga samhällsvetenskap på Mimers hus

Plugga samhällsvetenskap på Mimers Hus Gymnasium!

Är du intresserad av hur samhället är uppbyggt och vilka historiska händelser som har varit med och påverkat dagens samhällsstruktur? På samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap kommer du att få fördjupa dig i just detta och efter studenten kan du fördjupa dina kunskaper på högskola. Plugga vidare till socionom, samhällsvetare, polis eller kommunikatör.

På samhällsvetenskapsprogrammet kommer du som elev att få jobb i varierade arbetsformer. Du kommer bland annat att få jobba tillsammans med dina klasskamrater i olika grupparbeten men även göra en hel del individuella uppgifter. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Historia
  • Geografi
  • Samhällsvetenskap
  • Kommunikation

Internationell profil på Mimers hus Gymnasium

Är du intresserad av språk och andra kulturer kommer du som elev att ha möjlighet att välja en internationell profil. Då kommer du att få fokusera på:

  • Läsa ytterligare ett språk
  • Internationella relationer
  • Etnicitet och kulturmöten
  • Ungdomskulturer och hållbar utveckling

Högskoleförberedande utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning och efter studenten kommer du vara väl förberedd för vidare studier på högskola eller universitet. Du kommer att ha en bred behörighet vilket innebär att du kan välja mellan många olika utbildningar på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: