Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: 35 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
Startdatum: - Kungälv

Om utbildningen

Mark och anläggningsprogrammet på Mimers hus

Plugga bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning mark och anläggning!

Mark- och anläggningsprogrammet på Mimers Hus Gymnasium är en utbildning med såväl praktiska som teoretiska inslag. Du som elev kommer även att få möjlighet att spendera flera veckor ute på ett företag under din praktik. Utbildningen är dessutom branschrekommenderad vilket garanterar en hög kvalité och aktuellt innehåll.

Inriktning mark och anläggning

Under första året på mark och anläggningsprogrammet kommer du att få testa på olika typer av byggnationer och lära dig grunderna ibland annat:

  • Trähusbyggnad
  • Gjuta
  • Kakelsättning
  • Målning och tapetsering

Under andra läsåret kommer du att specialiserad dig mot just mark och anläggningsarbete. Du kommer att få lära dig att jobba med olika typer av anläggningsarbete och under det tredje läsåret kommer du att få praktisera ute på ett företag och skaffa viktiga och spännande erfarenheter.

Efter mark och anläggningsprogrammet

Efter studenten ifrån mark och anläggningsprogrammet kommer du att ha en eftertraktad utbildning och ha goda chanser till anställning direkt. Du kommer att kunna välja mellan en rad yrken. Jobba som bland annat murare, snickare, plåtslagare eller takmontör. Efter studenten kan du även ta ett jobb som lärling. Då kommer du att få jobba på ett företag fast ha en handledare som vägleder dig i ditt arbete. Efter 1-4 terminer kommer du att vara färdigutbildad inom ditt yrke.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: