Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Bild & formgivning

LBS Kreativa Gymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Antal elever: cirka 60 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 145,0
    (medelvärde: 221,8) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-17
2020-11-25
2020-12-12
2021-01-27
2021-04-21

Om utbildningen

Estetiska programmet på LBS Örebro - Läs mot Grafisk design eller Spelgrafik!

Är du intresserad av att skapa visuellt med papper, pennor eller digitala verktyg som Photoshop, Illustrator och ritplattor? Gillar du spel, design och formgivning? Då borde du läsa mer om Estetiska programmet med inriktningen Bild & formgivning på LBS Växjö! Skolan erbjuder två profiler av inriktningen: Grafisk design och Spelgrafik.

Profil Grafisk Design

Vill du bli grafisk formgivare, illustratör, bildkonstnär eller kanske jobba som AD på en reklambyrå? Då är LBS Grafisk design utbildningen för dig. 

Grafisk design handlar i grunden om att utveckla din kreativitet och färdighet när det gäller bild och form. Det gör du delvis genom att på klassiskt sätt rita och måla men lika viktig i utbildningen är datorn som verktyg. Du lär dig att med datorns hjälp skapa allt från logotyper, illustrationer, hela layouter och blogheaders till digital bildkonst där ritbrädan ersätter canvas och pensel.

Lär dig mer om visuellt skapande

Under utbildningen kommer du att få presentera dina grafiska val och argumentera för dem. Du kommer att använda den kunskap du får kring grafiska regler, visuell/estetisk kommunikation, komposition och konstarter för att motivera dina val. Utbildningen är kreativ och du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din teknik och konstnärlighet. Under årskurs två och tre arbetar du och dina klasskamrater med större projekt där kunden antingen är fiktiv eller verklig.

Precis som i arbetslivet jobbar man igenom sina koncept, visualiserar sin idé antingen digitalt eller på papper och ”pitchar” den för kunden oavsett om kunden är läraren eller en riktig beställare.

Exempel på framtida yrken är grafisk formgivare, AD (art director), layoutare mot magasin, blogdesigner, eller originalare.

Studera vidare efter utbildningen

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella estetiska programmet med inriktningen bild och formgivning ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Det finns en stor mängd eftergymnasiala kurser med inriktning mot grafisk design. Ett alternativ är grafiska utbildningar som bedrivs på folkhögskolor eller utbildningar på yrkeshögskolor, så kallade YH-utbildningar. Det finns även en mängd utbildningar på högskolenivå inriktade på grafisk design, Våra studie- och yrkesvägledare på skolorna hjälper mer än gärna till att söka och sortera fram alternativ bland dessa.

Profil Spelgrafik

LBS Spelgrafik: Fascineras du av skuggorna när andra bara ser motståndare? Tittar du i blänket på motorhuven när andra bara gasar? På LBS Speldesign läser du Estetiska programmet med inriktningen Bild & formgivning med speciell inriktning på Spelgrafik.

Spelgrafik handlar om spelmiljö, känsla och uttryck. Under utbildningens gång får du förståelse för processen och de olika roller som samverkar vid utvecklingen av ett spel. Du lär dig behärska de programvaror som används inom branschen i skapandet av bilder och grafik till spel. Du skapar också egna spelkaraktärer genom digital 3D-modellering och animation.

Lär dig många olika tekniker

Du får under utbildningen presentera egna idéer med hjälp av två- och tredimensionella tekniker. Skissteknik, konceptutveckling och projektplanering är viktiga delar i utbildningen för att sedan kunna planera och skapa egna projekt.

Utbildningen är kreativ och du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din teknik och konstnärlighet.

Under årskurs två och tre får du arbeta med större spelprojekt från idé till färdig produkt. Då får du koppla samman det du lärt dig och har även möjlighet att fördjupa dig inom något område.

Många yrkesutgångar inom spelindustrin

Exempel på framtida yrken är spelgrafiker, speldesigner, 3D-grafiker, animatör eller mediaproducent.

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella Estetiska programmet med inriktningen Bild och formgivning ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Det finns en mängd högskolor med utbildningar med inriktningen mot grafik för spel. Andra alternativ är spelutbildningar som bedrivs på folkhögskolor eller som YH-utbildningar.

Det finns även en mängd utbildningar på högskolenivå inriktade på bildbearbetning samt medieteknik som också kan vara lämpliga för fortsatta studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som LBS Kreativa Gymnasiet Örebro söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Reportage

“Jag valde LBS Örebro för det kändes som att jag kunde utvecklas som person på ett kreativt sätt.”

“Jag valde LBS Örebro för det kändes som att jag kunde utvecklas som person på ett kreativt sätt.”

Läs mer LBS Örebro

Philip läser Systemutveckling på LBS i Örebro. På skolan blir hans idéer till verklighet genom kod och andra smarta lösningar.


Wilda, 17

"Jag har utvecklats massor inom fotografi"

Läs mer LBS Kreativa Gymnasiet Örebro

Wilda, 17 år pluggar Foto & Film på LBS Örebro. Wilda valde LBS för att det verkade vara en öppen och kreativa skola som skulle ge henne stora möjligheter att lyckas.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Kreativa Gymnasiet Örebro

LBS Kreativa Gymnasiet Örebro

Välkommen till LBS Örebro - Det kreativa gymnasiet

LBS målsättning är att erbjuda kreativa gymnasieutbildningar med en tydlig koppling till arbetsliv och praktiska erfarenheter. Skolan erbjuder utbildningar på Estetiska programmet och på Teknikprogrammet där du som elev får lära dig mer med engagerade och kunniga lärare.  LBS Örebro...


Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Kreativa Gymnasiet Örebro

Vasatorget 4
70354 ÖREBRO

 Visa telefonnummer
www.lbs.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från LBS Kreativa Gymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
“Jag valde LBS Örebro för det kä...
LBS Örebro

Philip läser Systemutveckling på LBS i Örebro. På skolan blir hans idéer till verklighet genom kod och andra smarta lösningar.

Läs mer
"Jag har utvecklats massor inom ...
LBS Kreativa Gymnasiet Örebro

Wilda, 17 år pluggar Foto & Film på LBS Örebro. Wilda valde LBS för att det verkade vara en öppen och kreativa skola som skulle ge henne stora möjligheter att lyckas.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: