Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet
Inga recensioner än

Estetiska programmet, Estetik & media - Media/Beteende

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kontinuerligt se detaljer
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 204,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kontinuerligt se detaljer
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 204,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Estetik & media - Media/Beteende

Plugga Media-Beteende på LBS Kreativa Gymnasiet Linköping

Vill du i framtiden jobba med media för att förbättra miljön, för att stoppa mobbning eller öka jämlikheten i samhället? Den nya trenden nudging växer inom kommunikation och marknadsföring, vilket innebär att analysera människors beteenden och sedan använda psykologi och design för att få dem att förändra sitt beteende. Ett exempel på nudging kan vara att få människor att ta trapporna istället för rulltrappan genom att göra trappstegen till ett piano. 

På utbildningen lär du dig teorier inom beteendevetenskap och psykologi, samtidigt som du fokuserar på design och digital medieproduktion som innefattar bild, film och animation. Du lär dig att arbeta i program som: Adobe Photoshop, Illustrator, After Effects, InDesign, Google Analytics och Facebook Business Manager m.

Framtida yrken
Exempel på framtida yrken är marknadsförare, digital producent, beteendevetare, omvärldsanalytiker, influencer eller art director. Utbildningen ger dig dessutom behörighet att läsa vidare på högskola och universitet. 

Efter gymnasiet
Eftersom utbildningen är baserad på det nationella Estetiska programmet med inriktningen Estetik och media ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola och universitet. Om du vid utbildningens slut vill fortsätta fördjupa dig är du både behörig och väl förberedd att ta dig an antagningsprov och studier på eftergymnasial nivå.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media - Media/Beteende, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Kontinuerligt

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media - Media/Beteende

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

Josefine berättar om LBS Linköping

LBS Linköping

Josefine Rosenlind, 18 år och går på LBS Linköping där hon pluggar Spelgrafik. Hon valde LBS för att hon vill jobba inom spelindustrin i framtiden.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media - Media/Beteende så kommer skolan att kontakta dig.
LBS Kreativa Gymnasiet Linköping
Badhusgatan 5
58222 Linköping

CREATORS WELCOME!

Vi är skolan för dig som vill ha en inspirerande, kul och utvecklande gymnasietid i en kreativ miljö. Hos oss är alla utbildningar högskoleförberedande och ger dig ett riktigt försprång på din väg mot framtidens kreativa branscher och företag. Du...

Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Linköping och visa alla program.

Sponsrad