Idrottsutbildning

Idrottsgymnasiet

Kungsgårdsgymnasiet, i Norrköping
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum

Om utbildningen

idrottsgymnasiet

Idrottsgymnasiet

Tillsammans med de andra kommunala gymnasieskolorna erbjuder vi både NIU, Nationell idrottsutbildning i flera idrotter samt LIU, Lokal idrottsutbildning.NIU - Fotboll: Elitutbildning i fotboll

Svensk fotboll har ambitionen att fotboll i gymnasieskolan ska stimulera intresset för fotboll och att det ska leda eleven framåt i sin utveckling som individ och fotbollsspelare.

Går du ekonomiprogrammet på Kungsgård kan du kombinera det med NIU, Elitutbildning i fotboll som vi erbjuder i samarbete med IFK Norrköping.

Norrköpings kommunala gymnasier erbjuder även dessa Elitutbildningar:

NIU Elitutbildning i basket

NIU Elitutbilding i friidrott

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrköping

Elitutbildning fotboll

NIU Fotboll: Elitutbildning i fotboll

Elitutbildningen i fotboll riktar sig till de bästa flick- och pojkspelarna i regionen. Programmet är ett samarbete mellan IFK Norrköping och Norrköpings kommun.

  • NIU Elitutbildning i fotboll
  • LIULIU - övriga idrotter

Elitutbildningen i fotboll riktar sig till de bästa flick- och pojkspelarna i regionen. Programmet är ett samarbete mellan IFK Norrköping och Norrköpings kommun.

Spelar du fotboll i ett klubblag och tillhör det absoluta toppskiktet i din åldersklass? Siktar du mot en framtida karriär som elitspelare och är lika fokuserad när det gäller skolan? Elitutbildning fotboll är en riktigt bra möjlighet för dig som vill satsa fullt ut på fotbollen och samtidigt hinna med gymnasiestudierna.

Trettio spelare tas in varje år och antagningen baseras på Svenska fotbollsförbundets kriterier för antagning. Parallellt med fotbollstudierna, som motsvarar knappt 20% av den totala gymnasieutbildningen, läser du på ett nationellt program.

Du kan välja på att läsa Samhällsprogrammet med beteendeinriktning eller samhällsinriktning på De Geergymnasiet eller Hagagymnasiet, Ekonomiprogrammet på Kungsgårdsgymnasiet, Natur på Hagagymnasiet, Barn och Fritid på Hagagymnasiet, Teknik på Ebersteinska gymnasiet, El och energi på Bråvallagymnasiet eller Bygg och Anläggning på Bråvallagymnasiet. Du hamnar då i samma klass som andra elever som har idrottsinriktning och ditt schema är anpassat för att kunna ha fotbollsträning under skoltid.

Totalt kommer du att läsa 400 poäng fotboll under din studietid och du får betyg i kurserna precis som i ordinarie gymnasiekurser. Träningen är förlagd till Östgötaporten där vi har tillgång till två konstgräsplaner och en inomhushall med konstgräs. Vi har ett nära samarbete med IFK Norrköping som hjälper till med rekryteringen och även bidrar med sina skickliga och välutbildade instruktörer.

Vill du veta mer? Hör då av dig till:

Anders Borg, rektor samt NIU-ansvarig och instruktör
Tel: 0730-20 24 28
E-post: anders.borgcarrum@norrkoping.se

Anes Mravac, skolansvarig IFK Norrköping
Tel: 011-475 75 41
E-post: anes.mravac@ifknorrkoping.se

LIU - övriga idrotter

LIU - övriga idrotterLokal idrottsutbildning

Tillsammans med de andra kommunala gymnasieskolorna erbjuder vi LIU, en lokal idrottsutbildning för övriga idrotter.

Utbildningen syftar till att du ska utvecklas och fördjupa dina kunskaper och färdigheter i din idrott samtidigt som du fokuserar på gymnasiestudierna.

Under utbildningen får du bland annat studera moment som träningslära, kost och förebyggande av skador vilket ger dig en helhetssyn på idrottsutövandet.

Ansökan
Ansökan till LIU - övriga idrotter görs i samband med ordinarie gymnasieval. Ansökan måste vara inskickad senast 15 februari.

Vill du veta mer? Hör då av dig till:

Anders Borg, rektor
Tel: 0730-20 24 28
E-post: anders.borgcarrum@norrkoping.se

Ansökan

Ansök till Idrottsgymnasiet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsgymnasiet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kungsgårdsgymnasiet
Södra Promenaden 83
602 34 Norrköping

Kungsgårdsgymnasiet utbildar framtidens entreprenörer och nytänkare

Vi är Norrköpings första ekonomi-, handels- och hantverksskola och bildades 1915. Med denna långa tradition kan vi tryggt säga att vi är din bästa väg till en karriär och framtid. Och något som gör dina förutsättningar ännu bättre är våra...

Läs mer om Kungsgårdsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad