Visa gymnasium.se som: Mobil

Försäljnings- och serviceprogrammet

Katedralskolan, Skara
Programinformation
Skara
Försäljnings- och serviceprogrammet

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet

Är du kreativ, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor? Då är Försäljnings- och serviceprogrammet rätt val för dig!

Programmet ger dig allt du behöver för att direkt efter studenten kunna arbeta som till exempel säljare, truckförare, företagare, marknadsförare, godshanterare eller logistiker. Här får du som elev lära dig mer om entreprenörskap och företagande genom att driva ett eget UF-företag, och under 15 veckor kommer du få arbeta praktiskt på företag inom branschen.

Självklart kan du läsa till grundläggande högskolebehörighet och programmet går att kombinera med våra lokala idrottsutbildningar (LIU).

Två profiler – Två yrkesutgångar

På Försäljnings- och serviceprogrammet kan du välja mellan två profiler – Godshantering/logistik samt Säljare. De två profilerna har tagits fram för att passa arbetsmarknaden så som den ser ut idag. Allt för att förbereda dig som elev för ditt framtida yrkesliv och göra dig attraktiv på arbetsmarknaden. Beroende på vilken profil du väljer får du olika yrkesutgångar.

Godshantering/logistik- genom den här profilen kommer du kunna arbeta som till exempel lagerhanterare, logistiker eller truckförare. Du kommer också få ta truckkörkort, något som är mycket efterfrågat inom branschen.

Säljare- med profileringen säljare kommer du direkt efter studenten kunna arbeta på bland annat klädföretag, bilfirmor och livsmedelsaffärer, som säljare eller som visual merchandiser.

Entreprenörskap

Grunden inom handeln är entreprenörskap, och därför är det en självklar del av vårt program. Under ett år får du starta, driva och avveckla ett företag inom organisationen Ung Företagsamhet (UF). Då får du utveckla en affärsidé, utforma din grafiska profil med logotyp och marknadsföringsmaterial, och delta i den årliga UF-mässan. Här får du en chans att testa och förverkliga dina idéer.

Arbetsplatsförlagt lärande

På Försäljnings- och serviceprogrammet ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får arbeta praktiskt på företag som du själv väljer. Tillsammans med handledare och lärare planerar och genomför du uppgifter i butiken som visar att du är anställningsbar. När du har läst hos oss är du efterfrågad inom branschen och många av våra elever har redan fått arbete i och med sina APL-platser. Efter tre år hos oss är du väl förberedd för både arbetslivet och fortsatta studier. Alternativen och möjligheterna är många!

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Katedralskolan, Skara

Katedralskolan i Skara – en av Sveriges äldsta gymnasieskolor

Närhet, engagemang, gemenskap och en vilja att utvecklas präglar Katedralskolan i Skara. Skolan har en lång historia och många traditioner, bland annat firandet av studenten. Skolan jobbar med moderna undervisningsmetoder och låter dig som elev vara med och utforma utbildningen. ...


Läs mer om Katedralskolan, Skara och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Katedralskolan, Skara

Brunsbogatan 1
53288 Skara

 Visa telefonnummer
skara.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Katedralskolan, Skara, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta
Jag vill få katalog hemskickad
Jag vill skugga en elev
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information