Försäljnings- och serviceprogrammet

Tingvallagymnasiet
Programinformation
Karlstad
Försäljnings- och serviceprogrammet
Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service på Tingvallagymnasiet. Fotograf: Christine Holm

Om utbildningen

Gå försäljnings- och serviceprogrammet

Om du vill jobba inom servicebranschen, där det är viktigt att ha ett positivt sätt och ett högt tempo, är det här utbildningen för dig!

Du kommer efter avslutad utbildning att kunna arbeta med bland annat försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen.

i utbildningen får du lära dig att kommunicera med människor både i Sverige och internationellt. Du får också lära dig hur man gör när man startar och driver ett företag samt hur du kan göra karriär inom handelsbranschen.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

APL (praktik)

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en del av din utbildning under minst 15 veckor. Under dessa veckor kommer du att vara i butiker av olka slag. Tack vare dina kontakter med APL-företagen börjar du bygga ditt nätverk som kan hjälpa dig i framtiden.

Efter din utbildning är målet att du ska vara anställningsbar, men du kan också välja att läsa vidare på universitet eller högskola.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Tingvallagymnasiet

Bredd av utbildningar

Tingvallagymnasiet i centrala Karlstad erbjuder gymnasieutbildningar för dig som vill arbeta inom handel, ekonomi, eller service- och upplevelseindustrin i framtiden. Eftersom skolan är ett certifierat servicecollege, är du som elev garanterad en utbildning av hög kvalitet, vilket ger dig de...


Läs mer om Tingvallagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tingvallagymnasiet

Karlbergsgatan 2 A
65224 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Certifierat handelscollege

Tingvallagymnasiet är ett certifierat ServiceCollege, vilket intygar att utbildningen på Försäljnings- och serviceprogrammet håller hög kvalitet och att skolan har bra branschsamarbeten.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Tingvallagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tingvallagymnasiet
Öppet hus
Titta-på-dag
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information