Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Ås
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Mässa
2019-09-25
2019-09-26
(Läs mer) Öppet hus
2019-09-25
2020-04-07
(Läs mer) Programdagar
2019-11-20
2019-11-21

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar Naturbruksprogrammet!

Utbildningsinfo

Inriktning skog på Jämtlands gymnasium

Bli ett med skogen på Naturbruksprogrammet på Jämtlands gymnasium Torsta

Med djur, skog och lantbruk i fokus är det inte svårt att förstå att det här är programmet för dig som älskar djur och natur. Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär en stor del praktik under studietiden. Där har du möjlighet att samla på dig ovärderliga erfarenheter inför ditt framtida arbetsliv. Jämtlands Gymnasiums Naturbruksutbildning tillhandahålls i Torsta, och skolan är utrustad med moderna skogsmaskiner, ett djurhus med olika sorters exotiska djur och en egen ekologisk mjölkgård. 

Det finns även möjlighet att bo på ett elevboende vid skolan. På boendet finns fritidsledare som håller i aktiviteter och kan hjälpa dig med läxor. 

Och om du vill bli högskolebehörig och studera vidare på högskola eller universitet så finns alltid den möjligheten tillhands genom att läsa till särskilda ämnen. Du kan då tillgodose dig själv med både en högskoleförberedande examen och en yrkesexamen. 

Inriktning Skog

Inom inriktningen Skog får du kunskaper om skogens alla möjligheter. Om du väljer profilen Skogsmaskinförare kommer du att träna praktiskt både på skolans egna maskiner och hos andra entreprenörer ute i skogen. Inne på skolan finns flera skogssimulatorer. Efter utbildningen är du anställningsbar som maskinförare och arbetsmarknaden är mycket god. Du som är intresserad av jakt och viltvård kan välja profilen Skotarförare med jakt & viltvård där du även får lära dig att hantera skotare. För dig som ser din framtid inom rennäringen har vi en unik utbildning till Renskötare/skogsvårdare. Du får utbildning i sydsamiska, kunskap om den egna kulturen, renskötsel och utbildning i modern skogsvård. Profilen Skogs- och miljövård ger dig en gedigen skogsbruksutbildning som grund och har en stark kultur- och miljövårdsprofil och som även ger dig möjlighet till eftergymnasiala studier.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog

Som boende i samma kommun som Jämtlands Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Skog, fyll i följande uppgifter: