Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Skogsbruk

Sollefteå Gymnasium, i Sollefteå
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 213,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 213,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Skog

Naturbruksprogrammet inriktning Skog på Sollefteå Gymnasium

Skogsbranschen är i ständigt behov av utbildad personal inom olika yrken. Skogens olika yrken passar både killar och tjejer med intresse för natur och avancerad teknik.

Jobben är trygga , skogen är en förnyelsebar resurs som finns kvar att bruka generation efter generation. Under utbildningen har du minst 15 veckors praktik på olika skogsföretag. Hos oss kan du också läsa kurser inom jakt och viltvård samt kurser som ger högskolebehörighet. Du lär dig också mycket om att driva eget företag

Den här utbildningen kan leda till?

Efter gymnasiet kan du arbeta som skogsmaskinförare. Du kan även jobba med skoglig planering, som virkesmätare eller som entreprenör med eget företag. Väljer du att läsa vårt högskolespår så kan du studera vidare till bland annat Skogsmästare och därifrån även till Jägmästare

Eleverna och boende

Skedomskolan har elever från ett stort upptagningsområde men skolan är liten och trygg, vilket ger en god sammanhållning i klasserna. Många av eleverna bor inte hemma under veckorna, men i Sollefteå finns det lägenheter att hyra och även att köpa till relativt låga priser.

Kontakta Solatum Hus&Hem, tel. 0620-68 28 60, för hjälp med att hitta boende. Sollefteå Gymnasium kan också bistå med tips.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sollefteå

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skogsbruk

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sollefteå. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Söderleden 9 881 35 Sollefteå
Telefon: 0620-68 24 67
Mejladress: carola.adolfsson@solleftea.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Sollefteå Gymnasium - en flexibel gymnasieskola med många kombinationer.

Här studerar cirka 750 elever på 11 olika program och många fler inriktningar. Alla kan få högskolebehörighet Oavsett vilket program du väljer så hjälper vi dig att få grundläggande högskolebehörighet även på yrkesinriktade program. Om du vill. Det gäller bara...

Läs mer om Sollefteå Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad