Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Hudikgymnasiet, i Hudiksvall
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Juridik

Ekonomiprogrammet – inriktning juridik

För dig som är intresserad av samhällsvetenskap med inriktning mot ekonomi, juridik och entreprenörskap. Dina framtida yrken kan vara jurist, advokat, ekonom, butikschef, revisor, banktjänsteman m.m. Utbildningen passar också utmärkt för dig som drömmer om ett eget företag. Som ekonomielev på Hudikgymnasiet kommer du att driva ett UF-företag under din utbildning och du kan välja att läsa mot diplomerad gymnasieekonom. Det ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi och ytterligare försprång i arbetslivet.

När du läser inriktningen juridik får du sätta dig in i hur det svenska rättssystemet fungerar i ett demokratiskt samhälle. Du lär dig även om hur internationella lagar påverkar det svenska samhället och du får vara med lösa juridiska problem utifrån rättskällor och metoder som du lär dig under utbildningens gång.

Idrottsutbildning

På Hudikgymnasiet kan du kombinera studierna med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid.

 

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hudikgymnasiet?

Centralt läge

Bra schema

Skolmat med egen kock/närodlat

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet på Hudikgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hudikgymnasiet
Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

Hudikgymnasiet - mitt i Hudiksvall

Hudikgymnasiet är beläget på gågatan mitt i Hudiksvall. Nära till allt och fantastisk utsikt i nyrenoverade och ljusa lokaler. Skolan ligger ett stenkast från det centrala busstorget, perfekt för dig som pendlar från andra orter. Vår vision har alltid varit...

Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad