Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Hudikgymnasiet
Programinformation
Hudiksvall

Utbildningsinfo

Läs Juridik på Glada Hudikgymnasiets EkonomiprogramEkonomi och Juridik i fokus på Hudikgymnasiet

Vill du läsa ett högskoleförberedande gymnasieprogram som kombinerar samhällsvetenskap med ekonomi och juridik så är Ekonomiprogrammet på Hudikgymnasiet ett bra val. Här lär du dig om hur människor fungerar, tänker, känner och handlar för att du sedan ska kunna fatta kloka beslut som exempelvis ekonom eller jurist. Exempel på kurser du får läsa under programmets tid är bland annat företagsekonomi, entreprenörskap, juridik, psykologi samt ledarskap och organisation.

Annat du får lära dig under din tid på programmet är hur vi ska använda samhällets resurser på bästa sätt. Du lär dig hur man startar, driver och utvecklar ett företag och hur rättsystem och lagar påverkar och styr företag, organisationer och privatpersoner.

Inriktning Juridik

Här får du sätta dig in i hur det svenska rättsystemet fungerar i ett demokratiskt samhälle. Du lär dig även om hur internationella lagar på verkar det svenska samhället och du får vara med lösa juridiska problem utifrån rättskällor och metoder som du lär dig under utbildningens gång. Efter gymnasiet kan du läsa vidare inom flera olika ämnesområden och i framtiden arbeta som exempelvis:

  • Marknadsförare
  • Inköpare
  • Ekonom
  • Butikschef
  • Jurist
  • Advokat

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsutbildning

Hudikgymnasiet Idrottsutbildning

Från och med hösten 2019 kan du kombinera studier på Hudikgymnasiet med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Hudikgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet på Hudikgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Hudikgymnasiet

Hudikgymnasiet

Din ljusa framtid - börjar med motivation

Hudikgymnasiet är bättre än 99% av Sveriges gymnasieskolor på att få elever att nå sina mål. Det gör skolan genom den motivation som genomsyrar hela skolan. Det kommer att ge dig självkänsla och självförtroende, så du uppnår din fulla potential. Det är...


Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hudikgymnasiet

Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

 Visa telefonnummer
www.hudikgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Juridik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.