Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Huddingegymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Kille som arbetar vid en dator

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet på Huddingegymnasiet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger en grund för vidare studier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Teknikprogrammet är för dig som är kreativ, nyfiken och har viljan till att lära dig nya saker.

Detta är programmet för dig som är intresserad av teknik och utveckling av teknik i ett hållbart samhälle. Det bygger på ett etiskt och ansvarsfullt förhållningssätt. Utveckling av teknik sker ofta i projektarbetsform. Till din hjälp har du interaktiva och digitala medier för att presentera innehåll på både svenska och engelska.

Inriktning informations- och medieteknik

Den här utbildningen passar dig som är intresserad av datorteknik och webb. Du kommer framför allt att lära dig mycket om datorkommunikation, programmering och webbutveckling.

Profil: Webbutveckling
Programfördjupning: Digitalt skapande 1, Gränssnittsdesign, webbserverprogrammering 1, Elektronik och mikrodatateknik 1.

På Huddingegymnasiet vill vi utveckla våra elevers kreativitet, ingenjörskap och förståelse av tekniska utvecklingsprocesser genom en projektinriktad undervisning med mycket laborativt arbete som ger kunskaper och färdigheter i att samarbeta med andra.

Vill du läsa vidare till ingenjör?

Om du vill söka vidare till en civilingenjörsutbildning kan du välja kurserna Matematik 4 och Fysik 2 inom ramen för det individuella valet. Du kan också välja T4, en ettårig gymnasieingenjörsutbildning med minst tio veckors praktik.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Huddingegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Efter Teknikprogrammet är du högskolebehörig.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Huddingegymnasiet

Huddingegymnasiet

Välkommen till Huddingegymnasiet

På Huddingegymnasiet väljer du mellan sex olika gymnasieutbildningar. Det är en skola där både elever och personal trivs vilket innebär en låg personalomsättning om en hög andel behöriga lärare. Alla lektioner på skolan är lärarledda, och skolan har som målsättning...


Läs mer om Huddingegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Huddingegymnasiet

Huddingegymnasiet

Gymnasievägen 3
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.huddingegymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Huddingegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag vill byta till Huddingegymnasiet
Info om NIU Basket
Info om NIU Fotboll
Info om NIU Ishockey
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Carolina, Clara och Charalampos ...
Huddingegymnasiet

Clara, Carolina och Charalampos studerar alla tre på Huddingegymnasiet. Läs intervjuerna med dem där de berättar om sin utbildning och hur det är att studera på Huddingegymnasiet.

Läs mer