Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Härjedalens gymnasium
Programinformation
Sveg
Antal elever: cirka 50 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 247,2) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Härjedalens gymnasium

Vill du ha en bred, samhällsvetenskaplig utbildning? Väljer du Samhällsvetenskapsprogrammet på Härjedalens gymnasium förbereds du för vidare studier samtidigt som du får värdefulla kunskaper inom ämnen som geografi, historia, religion och samhällskunskap!

Under och efter utbildningen

Det samhällsvetenskapliga programmet ger dig en bred grund inför vidare studier på högskola eller universitet. Programmet passar dig som vill fördjupa dig i allt från globala frågor till mänskliga relationer. Under utbildningen lär du dig vetenskapliga metoder som ger verktyg att analysera det komplexa samspelet mellan människa och samhälle.

Programmet ger breda framtidsmöjligheter, du kan till exempel studera vidare till psykolog, advokat, polis, statsvetare, lärare, journalist eller något annat inom medier.

Inriktningen samhällsvetenskap

Är du intresserad av det som händer i världen, internationella konflikter, andra kulturer eller miljöfrågor? Då är inriktning samhällsvetenskap rätt för dig. Här lär du dig att förstå världen och hur du gör för att påverka den. Eleverna studerar allt från hur Härjedalens kommun styrs till hur EU och FN fungerar.

Viktiga ämnen inom inriktningen är samhällskunskap, historia, språk och ämnen kopplade till studieresan till Berlin. Tillsammans skapar ämnena förståelse för världen och lär dig att påverka och utveckla den.

Båda inriktningarna läser kursen humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering tillsammans med naturvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet, där bland annat studieresan till Berlin är en del av kursen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Härjedalens gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Reportage

Eleverna berättar om Härjedalens gymnasium

Eleverna berättar om Härjedalens gymnasium

Läs mer Härjedalens gymnasium

Linda-Louise, Josefine, Gisela och Waldemar går på Härjedalens gymnasium. Här berättar de om sin utbildning på olika inriktningar och hur de tänker inför framtida jobb och studier!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasium – allt från längdskidor till högskoleförberedande program!

På Härjedalens gymnasium finns många gymnasieprogram och inriktningar att välja mellan. Det här är en lagom stor gymnasieskola på cirka 250 elever. Oavsett vilket program du väljer så läser du gymnasiegemensamma ämnen med elever från andra program vilket bidrar till...


Läs mer om Härjedalens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Härjedalens gymnasium

Vallarvägen 2
842 80 Sveg

 Visa telefonnummer
kommun.herjedalen.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Caroline
(5)
En liten, trygg och bra skola! Jag personligen gillar Härjedalens gymnasium för att klasserna är relativt små vilket resulterar i att man får en närmare kontakt med lärarna samt den hjälp man är i behov utav. En annan positiv sak med de små klasserna är att man ibland har lektioner över klass och inriktnings gränserna. Detta leder i sin tur att...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Härjedalens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Härjedalens gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Eleverna berättar om Härjedalens...

Linda-Louise, Josefine, Gisela och Waldemar går på Härjedalens gymnasium. Här berättar de om sin utbildning på olika inriktningar och hur de tänker inför framtida jobb och studier!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: