Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Idrottsutbildning (NIU), Alpint

Härjedalens gymnasium
Programinformation
Sveg
Idrottsutbildning (RIG, NIU)

Om utbildningen

NIU Alpint

Hösten 2017 började den första kullen på sex elever vid Härjedalens gymnasium NIU alpint. Eleverna som går nationell idrottsutbildning alpint kan välja att läsa på de tre högskoleförberedande programmen natur, samhälle eller ekonomi. Utbildningen har riksintag, vilket innebär att de lockar elever från hela Sverige.

Satsning på kvalitet

Härjedalens gymnasium anser att skolan är viktig. Under första året ligger fokus på studier och uppbyggnad. Därför innebär första året - förutom mycket skola - fysisk uppbyggnad och en massa skidåkning.

Under en skolvecka har du 3-6 träningspass, där i genomsnitt 3 av dem ligger på skoltid det första året, de övriga ligger utanför skoltid men med tränare.

Utbildningen är på 3 år men med möjlighet att läsa under 4 år. Väljer man att läsa på 4 år öppnar det för mer träning och utvecklingsmöjligheter.

Träningsmöjligheter och närhet till allt

Intill skolan i Sveg finns gym, simhall, idrottshall, ishall, milslånga löpspår och cykelleder. Hemmabacken Björnberget ligger 10 minuter från skolan och erbjuder 200 fallhöjdsmeter. Här finns möjlighet att träna utan trängsel, vilket ger väldigt bra kvalitet på träningen.

Önskar man lite variation i träningen, har skolan 45 minuter till Vemdalsfjällen. Skolans mål med den alpina träningen är att ge en bred skidfärdighet, vilket gör dig till en mer allsidig skidåkare som hjälper dig att nå dina drömmars mål.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Alpint, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Alpint

Som boende i samma kommun som Härjedalens gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Reportage

Eleverna berättar om Härjedalens gymnasium

Eleverna berättar om Härjedalens gymnasium

Läs mer Härjedalens gymnasium

Linda-Louise, Josefine, Gisela och Waldemar går på Härjedalens gymnasium. Här berättar de om sin utbildning på olika inriktningar och hur de tänker inför framtida jobb och studier!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Alpint så kommer skolan att kontakta dig.

Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasium – allt från längdskidor till högskoleförberedande program!

På Härjedalens gymnasium finns många gymnasieprogram och inriktningar att välja mellan. Det här är en lagom stor gymnasieskola på cirka 250 elever. Oavsett vilket program du väljer så läser du gymnasiegemensamma ämnen med elever från andra program vilket bidrar till...


Läs mer om Härjedalens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Härjedalens gymnasium

Vallarvägen 2
842 80 Sveg

 Visa telefonnummer
kommun.herjedalen.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ida Ollila
(5)
En liten trygg gymnasieskola med närhet till det mesta. Träningsmiljön är optimal, snösäkert, bra terräng och fina lokaler som ger mig utmärkta förutsättningar för att utvecklas. Det är även bra förbindelser mellan städer för mig som flyttat hemifrån. Att kombinera skidåkning med studier på Härjedalens gymnasium fungerar mycket bra. Lärarna är f...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Alpint från Härjedalens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Härjedalens gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Eleverna berättar om Härjedalens...

Linda-Louise, Josefine, Gisela och Waldemar går på Härjedalens gymnasium. Här berättar de om sin utbildning på olika inriktningar och hur de tänker inför framtida jobb och studier!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: