Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 269,8)
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 269,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet

Läs naturvetenskapsprogrammet på Hagströmska gymnasiet

Är du intresserad av hur världen fungerar från atom till galax? Vill du ha en bred bas för fortsatta högskolestudier inom naturvetenskap? Då är naturvetenskapsporogrammet rätt val för dig. Du utvecklar dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer.

Inriktning Naturvetenskap

Inom biologi, fysik och kemi förklaras omvärlden av modeller. Du går ett program som präglas av teori och praktik, såsom experiment, undersökningar och fältstudier. Du läser även matematik som eget ämne och som hjälpmedel i andra naturvetenskapliga ämnen.

Du stimuleras till nyfikenhet och kreativitet, samt i analytiskt tänkande. Utbildningen blir en resa där du utvecklar ett natur-vetenskapligt förhållningssätt. Du tränar dig i kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning och systematiska iakttagelser. Din syn på världen blir aldrig mer sig lik.

Efter utbildningen

Naturvetenskapliga programmet är ett högskoleförberedande program. På Hagströmska gymnasiet blir du väl förberedd för fortsatta studier vid högskolan, oavsett om du fortsätter inom naturvetenskapen eller väljer en ny väg.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad