RIG / NIU

Idrottsutbildning, Bandy

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

bandy hagströmska

Bandy på Hagströmska Falun

I unga år utvecklas idrottare olika beroende på de fysiska, psykiska, sociala och tekniska egenskaperna. Vi optimerar utvecklingen av alla dessa delar med hjälp av kunniga tränare.Vi erbjuder dig som bandyspelare möjligheten att kombinera dina studier med idrotten du älskar att utöva.

Träningen är individuellt inriktad och syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas till en bättre bandyspelare. Förutom is- och fysträning får du även teoretiska kunskaper inom områden som är prestationsavgörande för bandyspelare. T.ex. träningslära, näringslära och mental träning. Vi hjälper dig dessutom att strukturera din vardag och ser till att du får goda dagliga vanor.

Vår träning hålls på anrika Lugnet där många stora bandyspelare tränat och spelat. I anslutning till bandyplanen finns ett gym som utnyttjas under hela säsongen. Vi erbjuder tre år av utveckling, glädje och nya vänner. Hos oss får alla bandyspelare chansen att utvecklas.

Flytta till Falun?

Det är många som väljer att flytta till Falun för att gå på vår skola och följa sina drömmar. Varje år flyttar ett hundratal nya elever in på våra elevboenden och sammanlagt har vi cirka 230 elever som bor utspritt över hela Falun. Vi har som ambition att hjälpa alla elever som ska kombinera sina studier med någon av våra idrotter på skolan och inte bor i Falun eller närområdet med elevboende.

Läs mer om inriktningen och ansökan till Bandy NIU på Hagströmskas hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Bandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning, Bandy

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Bandy så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad