RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Bandy

Birger Sjöberggymnasiet, i Vänersborg
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsutbildning (NIU) Bandy på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet har du möjlighet att välja till specialidrott inom bandy till din utbildning.

Innehållet på vår Nationella Elitidrottsutbildning (NIU) i bandy kommer att göra dig väl förberedd fysiskt, mentalt, tekniskt och taktiskt för din egen tränings- och tävlingsverksamhet. Du utbildas i och får en fördjupning i bland annat: bandyteknik, spel, taktik och regler samt fysiska och mentala träningsprogram. Du får även lära dig att planera och genomföra träningspass för dina klasskamrater. Genom kurserna Idrottsspecialisering 1- 3 och Tränings- och Tävlingslära 1 läser du 400 poäng riktat mot bandy. Detta ger dig en mycket bra grund för att komma närmare dina mål inom bandyn. Träning och teori sker på dagtid och leds av våra instruktörer.

Vi har 10 platser per läsår. Urval sker bland annat utifrån dina bandymeriter, referenser och genom provträning. Du läser NIU inom ramen för ett nationellt program, vilket betyder att du söker till både ett vanligt gymnasieprogram och nationellt godkänd idrottsutbildning. Har du några frågor kan du höra med din SYV på skolan eller kontakta oss.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Bandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Bandy

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Bandy så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Birger Sjöberggymnasiet
Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...

Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Sponsrad