Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av och vill fördjupa dig inom fysik, kemi och andra naturvetenskapliga ämnen. Under programmets gång får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, resonera logiskt och jobba med problemlösning.

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik, matematik och samhällsvetenskap på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till läkare, veterinär eller civilingenjör.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se
Hagagymnasiet - Norrköping
Hagagatan 36
60215 Norrköping

Hagagymnasiet i Norrköping

Hagagymnasiet i Norrköping ligger i ett lugnt område nära centrum och du kan enkelt ta dig till skolan med buss eller spårvagn.  Skolan har en luftig atmosfär. Klassrummen ligger runt trapphallen och på varje plan finns det soffor med bord,...

Läs mer om Hagagymnasiet - Norrköping och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emaab
23 maj 2023
Fantastisk grund inför högskolestudier.

En bred utbildning som ger alla förutsättningar för fortsatt akademisk framgång, engagerade och kunniga lärare i trevliga miljöer.

Sponsrad