Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Automation

Gullmarsgymnasiet
Programinformation
Lysekil
Antal elever: 17 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,3
    (Lägsta: 132,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

el-energiprogrammet-gullmarsgymnasiet

Ett tekniskt, praktiskt program med tight arbetslag

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som vänder sig till elever som vill arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion.

Vårt program passar dig som vill ha en teknisk, praktisk utbildning. Känner du att du vill arbeta med olika typer av problem där lösningen för det mesta ligger i praktiskt arbete, så är vårt program något för dig.

Är arbetsmarknaden god så har du stora möjligheter att få ett jobb direkt efter gymnasiet. Tekniken vi arbetar med är modern och håller hög klass. Vi arbetar utifrån verklighetsbaserat lärande. Eleverna får arbetsorder likt vilken arbetsplats som helst och får lösa olika installationer.

Du kommer märka att vi eftersträvar miljöer som liknar dem du möter på en arbetsplats. Vi hämtar inspiration om vad som är på gång ute i ”verkligheten”, genom de goda kontakter vi har med företag. Företagen tar också hand om våra elever på ett föredömligt sätt under APL-perioderna.

Vårt arbetslag är tight och vi skapar förutsättningar för alla elever att nå sina mål. Eftersom vi jobbar nära våra elever, skapas det på programmet en skön stämning och trivsel.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Som boende i samma kommun som Gullmarsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet är en del av Campus Väst och ligger i Lysekil. Du har nära till havet vilket ger en härlig studiemiljö! Gullmarsgymnasiet erbjuder både högskoleförberedande program och yrkesprogram: Barn- och fritidsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet Ekonomiprogrammet El- och energiprogrammet Handels- och...


Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gullmarsgymnasiet

Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

 Visa telefonnummer
www.lysekil.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Automation, fyll i följande uppgifter: