Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Burgårdens gymnasium, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 162,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 162,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

Läs Vård- och omsorgsprogrammet

Gillar du att arbeta med människor och vill hjälpa andra? Då är Vård- och omsorgsprogrammet något för dig.

Det här programmet ger dig en yrkesexamen, men också möjlighet att läsa vidare på högskola. Efter din utbildning kan du till exempel arbeta inom akutsjukvård, barnsjukvård, psykiatrisk vård, vårdcentral, äldreomsorg, hemsjukvård eller boenden för personer med funktionshinder. Om du vill arbeta som sjuksköterska, polis, brandman, socionom eller fysioterapeut kan du välja att läsa vidare på universitet eller högskola.

Vård- och omsorgsprogrammet har funnits i många år på Katrinelundsgymnasiet och har nu flyttat till nyrenoverade lokaler hos oss på Burgårdens gymnasium. Här möter du nya metodsalar och erfarna lärare med ett mycket bra samarbete med branschen och spännande praktikplatser.

Hos oss får du den stora skolans resurser med stöd hela vägen mot din yrkesdröm. Vi jobbar med öppet sinne, stort hjärta och yrkesstolthet som smittar. 

Vi lärare har lång erfarenhet och vet precis vad som behövs för att du ska bli väl förberedd för att arbeta inom vård- och omsorg.

Yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet!

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att de kurser som krävs för grundläggande behörighet kommer att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram.De yrkesförberedande kurserna kommer inte minskas. Istället kommer yrkesprogrammen ge fler gymnasiepoäng än vad de gör idag. Det kommer fortfarande finnas en möjlighet att välja bort de högskoleförberedande kurserna om du vill. Våra poängplaner kommer därför att kompletteras. Håll koll på de senaste poängplanerna här på vår sida.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Burgårdens gymnasium
Skånegatan 20
402 29 Göteborg

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare....

Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad