Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 30 (.)
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Det är här du ska gå om du på ett eller annat sätt vill jobba med människor. På Barn- och fritidsprogrammet utbildar du dig till att arbeta med stöd i boende, daglig verksamhet och skola och att arbeta som barnskötare, elevassistent eller som väktare.

Inriktningar och yrkesutgångar

På Barn- och fritidsprogrammet har vi en inriktning och fyra yrkesutgångar. Du väljer yrkesutgång inför årskurs två.

Pedagogiskt och socialt arbete

  • Barnskötare
  • Elevassistent
  • Väktare
  • Stödassistent och personlig assistent

På Barn- och fritidsprogrammet har du möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet för vidare studier inom exempelvis lärarprogrammet, socionomprogrammet, sjuksköterskeprogrammet, psykologprogrammet, polishögskolan och fritidsledarutbildning. Centralt i utbildningen är hälsa, pedagogik och ledarskap.

Arbetsplatsförlagd utbildning (APL)

Lärande kan ske på många sätt och på olika platser. Sexton veckor av din utbildning kommer att vara förlagd till en arbetsplats. Du följer en handledare och gör arbetsuppgifter under handledning. APL-tiden ger dig goda möjligheter att knyta kontakter med framtida arbetsgivare.

Lärling

Detta program kan du även läsa som lärling. Lärling är för dig som vill lära dig ett yrke på en arbetsplats. Som lärling är du mer än halva din gymnasietid på en arbetsplats. På Barn- och fritidsprogrammet kan du läsa lärling som barnskötare, elevassistent, stödassistent och Personal inom idrotts- och friskvårdsanläggningar. Kontakta SYV eller skolan för mer information.

Frågor om programmet? Kontakta:

Jennifer Wall
Rektor Barn- och fritidsprogrammet
Mobil: 070-205 58 19

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi för verkligheten, och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Vi är en mångkulturell skola med elever från alla...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: