Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Angeredsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 222,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 222,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på Angeredsgymnasiet

Angeredsgymnasiet erbjuder eleverna på Naturvetenskapsprogrammet en gymnasieutbildning i modern miljö och med spännande samarbetspartners. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bred utbildning att söka dig vidare till högskola eller universitet med.

Samarbeten ger unika möjligheter

På naturvetenskapsprogrammet får du lära dig om naturen och hur den är uppbyggd genom att genomföra olika experiment, fältstudier och laborationer. Tack vare Angeredsgymnasiets samarbeten med stora aktörer som Göteborgs Universitet och Sahlgrenska sjukhuset får du som elev möjligheter att genomföra delar dina studier i en akademisk miljö. Till hjälp har du under hela din studietid skolans utbildade lärare.

Fyra ämnen i fokus

Naturvetenskapsprogrammet består framför allt av studier inom fyra stora ämnesområden: biologi, kemi, matematik och fysik. Genom biologi- och kemistudier får du titta närmare på naturens allra minsta byggstenar och lära dig mer om hur livet hänger ihop och utvecklas.

Matematik och fysikstudier ger dig de verktyg du behöver för att se hur världen hänger ihop. Naturvetenskapsprogrammet är helt rätt val om du i framtiden vill läsa vidare till exempelvis civilingenjör, läkare, tandläkare, biolog eller liknande.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Angeredsgymnasiet
Grepgatan 9
424 22 Angered

Angeredsgymnasiet i Göteborg

Angeredsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Göteborg. Här läser idag drygt 1000 elever. Angeredsgymnasiet har fina lokaler med tillgång till både skolrestaurang och en stor sporthall i anslutning till Angereds centrum. Vad som utmärker Angeredsgymnasiet är att skolans elever får...

Läs mer om Angeredsgymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Fatima
03 nov 2021
Angered gymnasiet

Mycket god bemötande av lärare och all andra anställda på skolan. Mycket stöd och hjälp får man under aisn utbildningsresa i kunskapsportalen. Jag pluggade vidare sedan till u...

Visa hela
5/5
Luna
03 nov 2021
Underbar skola

Bästa skolan och super trevliga och duktiga lärare

5/5
Melvin Alghaeb
11 nov 2019
Förortens främsta skola

Väldigt mycket skrivs om hur det är i förorten ute på media men väldigt lite av det är verklighet. Angeredsgymnasiet har gett stora chanser till många elever att komma in på en ...

Visa hela
Sponsrad