Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Angeredsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 70 (.)
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskap på AngeredsgymnasietNaturvetenskapsprogrammet på Angeredsgymnasiet

Angeredsgymnasiet erbjuder eleverna på Naturvetenskapsprogrammet en gymnasieutbildning i modern miljö och med spännande samarbetspartners. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bred utbildning att söka dig vidare till högskola eller universitet med.

Samarbeten ger unika möjligheter

På naturvetenskapsprogrammet får du lära dig om naturen och hur den är uppbyggd genom att genomföra olika experiment, fältstudier och laborationer. Tack vare Angeredsgymnasiets samarbeten med stora aktörer som Göteborgs Universitet och Sahlgrenska sjukhuset får du som elev möjligheter att genomföra delar dina studier i en akademisk miljö. Till hjälp har du under hela din studietid skolans utbildade lärare.

Fyra ämnen i fokus

Naturvetenskapsprogrammet består framför allt av studier inom fyra stora ämnesområden: biologi, kemi, matematik och fysik. Genom biologi- och kemistudier får du titta närmare på naturens allra minsta byggstenar och lära dig mer om hur livet hänger ihop och utvecklas.

Matematik och fysikstudier ger dig de verktyg du behöver för att se hur världen hänger ihop. Naturvetenskapsprogrammet är helt rätt val om du i framtiden vill läsa vidare till exempelvis civilingenjör, läkare, tandläkare, biolog eller liknande.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Angeredsgymnasiet

Angeredsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Göteborg. Här läser idag drygt 900 elever. Angeredsgymnasiet har fina lokaler med tillgång till både skolrestaurang och en stor sporthall i anslutning till Angereds centrum. Vad som utmärker Angeredsgymnasiet är att skolans elever får...


Läs mer om Angeredsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Angeredsgymnasiet

Grepgatan 9
424 22 Angered

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Fatima
Mycket god bemötande av lärare och all andra anställda på skolan. Mycket stöd och hjälp får man under aisn utbildningsresa i kunskapsportalen. Jag pluggade vidare sedan till universitet.
Luna
Bästa skolan och super trevliga och duktiga lärare
Melvin Alghaeb
Väldigt mycket skrivs om hur det är i förorten ute på media men väldigt lite av det är verklighet. Angeredsgymnasiet har gett stora chanser till många elever att komma in på en gymnasieutbildning samt klara av det, aldrig träffat skolpersonal som bryr sig om eleverna och följer dem i vartenda steg de tar och försöker verkligen genuint vägleda de...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Angeredsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information