Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media

Fryshusets Gymnasium, i Stockholm
Uploaded file
Uploaded file
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Estetiska programmet

Estetik och Media - Digitala berättelser

Är du intresserad av att skapa berättelser som kan påverka och förändra? Vill du lära dig grafisk formgivning, att fotografera, göra film, skriva och producera podcasts? Och samtidigt lära dig om mediers roll i samhället? Då är passionen Estetik & Media något för dig.

Fånga publiken

På Estetik & Media får du lära dig att använda olika digitala verktyg och berättartekniker för att nå ut med din berättelse. Med estetiska uttryck som text, foto, film, bild och ljud fångar du din publik.

Bli proffs på verktygen

Du arbetar på en MacBook och i Adobes professionella program Photoshop, InDesign, Illustrator, Audition, Premiere m.fl. Du provar på olika yrkesroller inom media och kultur och får redskapen att utveckla din kreativa förmåga från idé till färdig produkt. 

Nå ut
I centrum för vårt skapande finns berättandet. Vi ordnar utställningar, arrangemang och releaser för våra medieproduktioner, på skolan och i samarbete med aktörer utanför skolan. Vi samarbetar också med en reklambyrå i produktionen av Fryshusets skoltidning som når tusentals läsare.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Sanna
11 feb 2021
Om passion och Fryshuset

I den här linjen är bra för folk som är sociala! Vi gör podcasts, intervjuer, artiklar till skoltidningen och massa roligt mer. Om man kollar hela skolan så är det också en bra ...

Visa hela
Fryshusets Gymnasium
Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...

Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad