Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Fridegårdsgymnasiet
Programinformation
Bålsta, Stockholm
Antal elever: cirka 50 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 202,5) * statistik från 2022
Två glada ungdomar

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet – människor och framtid! 

Är du en social person som tycker om människor? Vill du arbeta med att utveckla och leda barn, ungdomar eller vuxna i framtiden? På Fridegårdsgymnasiets barn- och fritidsprogram får du vara delaktig i samhället samtidigt som du bygger din egen trygghet och självkänsla.

Ger högskolebehörighet

Om du vill att din utbildning ska ge grundlägg­ande högskolebehörighet så läser du engelska 6 och svenska 3 som individuellt val. Om du inte känner för att plugga vidare efter gymnasiet så kan du ­istället läsa fler yrkesinriktade ämnen. Du väljer själv!  

Det här får du lära dig

Du får träna på att arbeta med andra människor i grupp och utveckla ditt självledarskap. Du lär dig om människors lärande, utveckling och hur man leder och utveck­la andra människor. Utbildningen innehåller bland annat kurser som hälsa, sociologi, pedagogik, ledarskap, kommunikation. På utbildningen är det fokus på etik och jäm­ställdhet.  

Kontakt med näringslivet – Arbetsplatsförlagt lärande (APL) 

Som en del av utbildningen kommer du får prova på och praktisera dina kunskaper på en eller flera arbetsplatser. Här får du känna på hur det är att arbeta och får också värdefulla erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du ska söka jobb.

Barn- och fritidsprogrammet är en bra grundutbildning för många yrken 

På barn- och fritidsprogrammet får du kun­skaper om vår sociala värld, om människors utveckling och samspel. Det är viktiga kunskaper att ha med sig in i arbetslivet.

Här är exempel på yrken som utbildningen kan leda till och ligga till grund för:

  • lärare
  • ungdomscoach
  • barnskötare
  • ledare inom barn och ungdoms­verksamhet
  • sjukskötare och annan sjukhus­personal
  • yrken inom försvaret
  • polis

Nära koppling till samhällsvetenskapsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet på Fridegårds­gymnasiet är nära kopplat till samhällsvetenskapsprogrammet som du också kan läsa hos oss. Samhällsvetenskapsprogrammet tar sig an stora samhällsfrågor och ger dig breda kunskaper ​­vilket gör dig förberedd för vidare studier, som kan leda till yrken där du får möjlighet att bidra, förändra och forma vårt samhälle. 

Hos oss har samhällsvetenskapsprogrammet en beteende­inriktning där du läser kurser som psykologi, sociologi, kommunikation och hållbar utveckling. Du får också lära dig att läsa och skriva vetenskapliga texter och ta del av samhällsvetenskaplig och beteendevetenskaplig forskning.

Är du nyfiken på oss? 

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Fridegårdsgymnasiet

Välkommen till Fridegårdsgymnasiet 

Hos oss studerar runt 600 elever i en lugn miljö nära huvudstadens puls. Fridegårdsgymnasiet ligger centralt i Bålsta nära buss och tåg. Här träffar du engagerade människor som bryr sig om dig och din utbildning. Du får utbildning med kvalitet och...


Läs mer om Fridegårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

FridegårdsgymnasietRecensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Fridegårdsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fridegårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information