Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Fridegårdsgymnasiet
Programinformation
Bålsta, Stockholm
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet

Människor och framtid”

Är du en social person som tycker om människor? Vill du arbeta med att utveckla och leda barn, ungdomar eller vuxna i framtiden? På Barn- och fritidsprogrammet får du vara delaktig i samhället samtidigt som du bygger din egen trygghet och självkänsla. Du får själv välja om du vill att din utbildning ska inriktas mot jobb direkt efter gymnasiet eller om du vill studera vidare på universitet eller högskola.


Du få bland annat läsa:

 • sociologi
 • pedagogik
 • hälsa
 • ledarskap
 • kommunikation

Det här får du lära dig

På Barn- och fritidsprogrammet lär du dig om människors lärande och utveckling, samarbete och kommunikation. Du tränar på att bemöta andra människor och utveckla din förmåga att kommunicera. Du får lära dig att leda och utveckla andra och får kunskaper om hälsa och miljö. På programmet läggs stor vikt vid etik och jämställdhet.

Så är programmet upplagt

Du kommer att läsa de gymnasiegemensamma ämnena: svenska, engelska, historia, matematik, samhällskunskap samt idrott och hälsa.  Du har även ett individuellt val där du själv väljer vad du vill läsa.

Om du inte vill plugga vidare efter gymnasiet så läser du fler yrkesinriktade ämnen. Om du vill att din utbildning ska ge högskolebehörighet läser du engelska och svenska som individuellt val.

Kontakt med näringslivet - Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Som en del av utbildningen kommer du får prova på och praktisera dina kunskaper på en eller flera arbetsplatser. Det kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL) och omfattar minst 15 veckor av dina studier. Det är ett viktigt inslag i din utbildning. Här får du känna på hur det är att arbeta och får också värdefulla erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du ska söka jobb.

Framtidsyrken

Exempel på yrken som programmet kan leda till

 • lärare
 • polis
 • socionom
 • ungdomscoach
 • kurator
 • barnskötare
 • ledare inom barn och ungdomsverksamhet
 • sjukskötare och annan sjukhuspersonal

Är du nyfiken och vill veta mer?

Då är du välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Fridegårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Fridegårdsgymnasiet

Fridegårdsgymnasiet

Välkommen till Fridegårdsgymnasiet!

Hos oss får du undervisning med kvalitet och studiero för att lyckas med dina studier. Här träffar du engagerade lärare som bryr sig om dig och din utbildning. Du får vara med och påverka innehållet och arbetet i skolan, samtidigt...


Läs mer om Fridegårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

FridegårdsgymnasietSå funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete från Fridegårdsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fridegårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.