Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Fridegårdsgymnasiet
Programinformation
Bålsta, Stockholm
Antal elever: cirka 120 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 222,5
  (medelvärde: 262,1) * statistik från 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Fridegårdsgymnasiet

Är du nyfiken på världen runtom dig? Vill du ha breda möjligheter att välja utbildningsväg i framtiden? Då är samhällsvetenskapsprogrammet rätt för dig!

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier inom de allra flesta områden. Här får du fördjupade kunskaper som öppnar många utbildningsvägar.

Beteendevetenskap och samhällsvetenskap

Som människa ingår du alltid i sociala sammanhang och grupperingar. Tycker du att det är intressant att diskutera och analysera varför människor agerar som de gör i olika situationer? Vad utmärker en bra ledare och hur påverkas en grupp och dess medlemmar av ledarskapet och av varandra? Kanske vet du redan nu att du vill arbeta med människor i framtiden? Är du intresserad av samhällsfrågor? Vill du ha förklaringar till det som händer i världen omkring oss? Vilka är de bakomliggande orsakerna till hur världen ser ut idag?

På samhällsvetenskapsprogrammet får du vässa din förmåga att argumentera och övertyga samtidigt som du tränar dig i att analysera och kritiskt granska. På samhällsvetenskapsprogrammet får du också nyckeln till framgångsrika studier – språket!

Framtidsyrken

Efter studierna på samhällsprogrammet är du behörig till de flesta högskoleutbildningar. Programmet innehåller obligatoriska kurser som ger dig meritpoäng du har nytta av vid fortsatta studier för att bli till exempelvis

 • jurist
 • psykolog
 • socionom
 • journalist
 • kommunikatör
 • statsvetare
 • polis
 • brandman
 • lärare
 • sjuksköterska
 • sjukgymnast

Låter det intressant?

Hör av dig till oss så berättar vi mer! Läs mer på fridegårdsgymnasiet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Fridegårdsgymnasiet

Välkommen till Fridegårdsgymnasiet

Här träffar du många engagerade människor som bryr sig om dig och din utbildning. Hos oss får du kvalitetsundervisning och studiero som hjälper dig att lyckas med dina studier. Vi får ofta höra att vi är kunniga, engagerade och bra...


Läs mer om Fridegårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Fridegårdsgymnasiet

FridegårdsgymnasietRecensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Fridegårdsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fridegårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information