Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Fridegårdsgymnasiet
Programinformation
Bålsta, Stockholm
Antal elever: 61 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Fridegårdsgymnasiet

Är du nyfiken på världen runtom dig? Vill du ha breda möjligheter att välja utbildningsväg i framtiden? Då är samhällsvetenskapsprogrammet rätt för dig!

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier inom de allra flesta områden. Här får du fördjupade kunskaper som öppnar många utbildningsvägar.

Beteendevetenskap och samhällsvetenskap

Som människa ingår du alltid i sociala sammanhang och grupperingar. Tycker du att det är intressant att diskutera och analysera varför människor agerar som de gör i olika situationer? Vad utmärker en bra ledare och hur påverkas en grupp och dess medlemmar av ledarskapet och av varandra? Kanske vet du redan nu att du vill arbeta med människor i framtiden? Är du intresserad av samhällsfrågor? Vill du ha förklaringar till det som händer i världen omkring oss? Vilka är de bakomliggande orsakerna till hur världen ser ut idag?

På samhällsvetenskapsprogrammet får du vässa din förmåga att argumentera och övertyga samtidigt som du tränar dig i att analysera och kritiskt granska. På samhällsvetenskapsprogrammet får du också nyckeln till framgångsrika studier – språket!

Framtidsyrken

Efter studierna på samhällsprogrammet är du behörig till de flesta högskoleutbildningar. Programmet innehåller obligatoriska kurser som ger dig meritpoäng du har nytta av vid fortsatta studier för att bli till exempelvis

 • jurist
 • psykolog
 • socionom
 • journalist
 • kommunikatör
 • statsvetare
 • polis
 • brandman
 • lärare
 • sjuksköterska
 • sjukgymnast

Låter det intressant?

Hör av dig till oss så berättar vi mer! Läs mer på fridegårdsgymnasiet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Fridegårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Fridegårdsgymnasiet

Fridegårdsgymnasiet

Välkommen till Fridegårdsgymnasiet!

Hos oss får du undervisning med kvalitet och studiero för att lyckas med dina studier. Här träffar du engagerade lärare som bryr sig om dig och din utbildning. Du får vara med och påverka innehållet och arbetet i skolan, samtidigt...


Läs mer om Fridegårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Fridegårdsgymnasiet

FridegårdsgymnasietSå funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Fridegårdsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fridegårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: