Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Ystad Fria Läroverk
Programinformation
Ystad
Handels- och administrationsprogrammet
Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet på Ystad Fria Läroverk

Handels- och administrationsprogrammet passar dig som är intresserad av att arbeta med företagande, marknadsföring och försäljning efter gymnasiet. Under utbildningen lär du dig grunderna i marknadsföring och försäljning och du får också möjlighet att prova på att starta och driva eget företag inom Ung Företagsamhet, själv eller tillsammans med andra elever.

Tre år på Handel och service

ÅR 1
Ditt första år på Handels- och administrationsprogrammet handlar om att bygga upp en grundläggande förståelse för branschen. Du läser kurser inom entreprenörskap och servicekunskap och får ökad kunskap om arbetsuppgifter inom kundservice, inköp eller butik.

ÅR 2
Fördjupa dina kunskaper inom handel och företagande under ditt andra år på programmet. Du får även en ökad förståelse för kundservice och hur du bemöter kunder på bästa sätt. Under år två får du även starta ett eget företag som du har under utbildningen.

ÅR 3
Sista året får du välja inriktning på din utbildning. Du kan exempelvis välja att läsa de kurser som ger dig högskolebehörighet eller specialisera dig på ett särskilt område inom ekonomi. Du genomför även ett gymnasiearbete som är kopplat till dina studier och vad du vill jobba med efter gymnasiet.

Träningstillval

Ystad Fria Läroverk erbjuder dig ett träningstillval om du vill kombinera dina studier med träning.

Träningstillvalet heter Fys och hälsa och är för dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du har mycket träning på schemat och väljer till idrottskurser som ditt individuella val.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Ystad Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ystad Fria Läroverk

Björnstjernegatan 2 B
271 39 Ystad

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Ystad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: