Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Framtidsgymnasiet i Nyköping
Programinformation
Nyköping
Introduktionsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-16
2020-04-22

Om utbildningen

Läs in din behörighet på introduktionsprogrammet på Framtidsgymnasiet i Nyköping

Introduktionsprogrammet på Framtidsgymnasiet i Nyköping

Behöver du läsa in behörigheten till gymnasiet? Introduktionsprogrammet är en gymnasieförberedande utbildning som är till för dig som saknar behörighet till de nationella gymnasieprogrammen. Framtidsgymnasiet i Nyköping erbjuder två inriktningar inom introduktionsprogrammet.

Programinriktat val

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. 

Du kommer att läsa ungefär samma program som de som redan är behöriga till gymnasiet. Under ditt första år läser du klart de ämnena från grundskolan som du behöver för att bli behörig. Framtidsgymnasiet hjälper dig utifrån din nivå, och bestämmer tillsammans med dig hur ni lägger upp din utbildning. Lärarna finns alltid där och stöttar dig.

Yrkesintroduktion

Vill du läsa ett yrkesprogram men har inte alla betyg som behövs? Då kanske yrkesintroduktion passar dig. Under utbildningen läser du tillsammans med andra elever på ett yrkesprogram, samtidigt som du läser de kurser från grundskolan som du saknar.

Alla är olika och därför bestämmer skolan tillsammans med dig hur din utbildning ska läggas upp. Framtidsgymnasiet utgår alltid ifrån dina kunskaper och din nivå, så att de kan fokusera på det du verkligen behöver hjälp med. Lärarna finns alltid där och stöttar dig. Vill du komma in på ett yrkesprogram, eller vill du få ett jobb så fort som möjligt? Oavsett vad så anpassar Framtidsgymnasiet utbildningen efter dig, och hjälper dig på vägen mot ditt mål.

Yrkespaket

Många företag lyckas idag inte anställa den personal de behöver. Därför har Skolverket och branschkunniga tillsammans tagit fram olika yrkespaket. Dessa är speciellt utformade för att du ska lära dig precis det som företagen behöver. Du som vill gå ett av Framtidsgymnasiets introduktionsprogram har nu möjlighet att välja ett sådant paket.

När du börjar på skolan skräddarsyr ni ditt yrkespaket tillsammans. Du jobbar sedan med dina yrkeskurser hos dem under två år samtidigt som du har praktik på en arbetsplats. Efter dessa två år kan man till exempel fortsätta som lärling ute på ett företag, eller gå ett extra år och läsa in alla dina kärnämnen.

Utbildningen ger inte någon examen, däremot får du ett studiebevis över de kurser du har läst och ett utlåtande om sitt yrkeskunnande. Helt enkelt ett jättebra sätt att maxa dina chanser att få ett bra jobb direkt efter gymnasiet.

Exempel på yrkespaket som kan söka

 • Träarbetare
 • Ställningsbyggare
 • Målare
 • Murare
 • Betongarbetare
 • Plattsättare
 • Plåtslagare
 • Ventilation
 • Golvläggare
 • Håltagare
 • Väg- och anläggningsarbetare
 • Undertaksmontör
 • Takmontör
Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om Framtidsgymnasiet

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Nyköping söker du till programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping - skolan som har din rygg!

Framtidsgymnasiet i Nyköping är en personlig skola då den är liten. Fördelen med det är att alla känner alla - så en nära hand är aldrig långt borta! Sammanhållningen formar en ökad trivsel för dig som elev - för det...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Nyköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogram, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.