Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Finnvedens gymnasium, i Värnamo
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet passar dig som jobba med fordon eller transporter. Under programmets gång får du lära dig mer om mekanik, trafikkunskap, service och reparation.

Undervisningen på fordons- och transportprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis billackerare, yrkesförare och lastbil- eller personbilsmekaniker.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Värnamo. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 331 83 VÄRNAMO
Telefon: 0370-377341  
Mejladress: marie.ahsberg@varnamo.se
Finnvedens gymnasium
Prostgårdsvägen 3
33183 VÄRNAMO

Finnvedens gymnasium i Värnamo

På Finnvedens gymnasium i Värnamo har alla elever idrott på schemat. Vill du ha extra mycket idrott finns även möjlighet till frivillig idrott. Skolans idrottsanläggning Tinas Ö är öppen för alla elever under ett par timmar i veckan. Oavsett vilket...

Läs mer om Finnvedens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad