Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskaplig spetsutbildning, Scienceprogrammet

Europaskolan Strängnäs
Programinformation
Strängnäs
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskaplig spetsutbildning med inriktning forskningsförberedande

Har du ett särskilt intresse för naturvetenskapliga ämnen? På Scienceprogrammet
kan du fördjupa dig inom ett specifikt naturvetenskapligt område. Programmet ger
dig större valmöjlighet när det gäller kurser du vill läsa än om du skulle gå Kemi- och fysikprogrammet. Det gör att du kan fördjupa dig inom ett naturvetenskapligt ämne och i matematik. Du kan även bredda programmet så att du får lika bred behörighet som efter att ha läst Kemi- och fysikprogrammet.

I flera ämnen undervisas du av lärare som själva har forskat och som därför kan ge en god inblick i vad forskning är. I årskurs 3 åker Scienceeleverna på en programresa till partikelfysiklaboratoriet CERN utanför Genève. Spetsprogram är den mest kvalificerade gymnasieutbildning du kan få i Sverige.

Vad innebär det att läsa en spetsutbildning?

I Sverige är spetsutbildning den mest kvalificerade gymnasieutbildningen du kan få. Utbildningen bygger på idén att stimulera dig som har ett särskilt intresse för ett teoretiskt ämne. Det kan jämföras med idrottsgymnasier, fast med inriktning på natur- och samhällsvetenskapliga ämnen.

Europaskolan Gymnasium var den första skolan i Sverige som erbjöd Scienceprogrammet,när regeringen gav klartecken för spetsutbildningar år 2009. Utbildningen kvalitetsgranskas löpande av Astra Zeneca, KTH och Södertörns högskola.

Anta utmaningen du också! En lysande framtid väntar för dig efter Scienceprogrammet!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Scienceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Tillvalskurser

Är du intresserad av musik, sång, teater eller bild? Till alla våra gymnasieprogram erbjuder vi estetiska kurser, Artes, som tillval. Passa på att bredda din kompetens och gynna kreativiteten. Det har du nytta av i alla studier.

Du får flera fördelar av att studera estetiska kurser som tillval till ditt gymnasie­program.Genom ämnen som bild, musik och teater får du använda båda hjärnhalvorna, något som gynnar din kreativitet. Kreativa förmågor har du också nytta av eftersom de kan underlätta studier i andra kurser.

De estetiska kurserna väljer du som individuellt val inför årskurs 2 och 3. Det spelar ingen roll vilket annat program du läser. Artes som tillval är öppet för alla elever på Europaskolan Strängnäs. Det ger dig inte bara möjlighet att lära känna nya vänner över programgränserna, utan gör dig också ännu mer förberedd för studier på högskola och universitet.

Välj mellan dessa estetiska kurser (Artes) som tillval:

  • Bild: Bild och form 1b och Fotografisk bild 1
  • Musik: Instrument och sång 1 och Ensemble 1 (Musikakademin)
  • Teater: Scenisk gestaltning 1 och Sceniskt karaktärsarbete

Reportage

Alexandra från Europaskolan

Möt Alexandra, Elias, Lukas och Maja från Europaskolan

Läs mer Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Scienceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Europaskolan Strängnäs

Europaskolan Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade elever och engagerade lärare. Europaskolan är din nyckel till framtiden och Europa!...


Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Europaskolan Strängnäs

Storgatan 2
645 21 Strängnäs

 Visa telefonnummer
www.europaskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Mischa
(5)
En skola med härlig stämning, mellan både lärare och elever. Kunnig personal som vill se en lyckas. Man får alla möjligheter att utvecklas, både som person och i sina studier. Vill du ha en skolupplevelse du sent kommer glömma, så ska du välja Europaskolan. Oavsett om du är kreativ eller vill syssla med ekonomi eller naturkunskap så har denna sk...
Visa hela
KFSCI13
(5)
Jag blev minst sagt förvånad när jag hade börjat på Europaskolan. Allting är så professionellt, så fantastiskt bra! Lärarna är välutbildade, lokalerna är underbara och maten super. För er som vill komma någonstans i livet, välj denna skola!
Nelly
(4)
En fantastisk skola! Och ett bra program. Det kan bli lite jobbigt ibland men Europaandan (=stämningen mellan eleverna gör det lättare att uthärda. Välj den!!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Scienceprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Europaskolan Strängnäs
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
Möt Alexandra, Elias, Lukas och ...
Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 

Läs mer