Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskaplig spetsutbildning, Scienceprogrammet

Europaskolan Strängnäs
Programinformation
Strängnäs
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Scienceprogrammet på Europaskolan i Strängnäs

Scienceprogrammet på Europaskolan

- naturvetenskaplig spetsutbildning

På Europaskolan ges en av de spetsutbildningar som startades först i Sverige. Scienceprogrammet förbereder dig för högre studier med forskningsanknytning inom matematik och naturvetenskap. Dina lärare är akademiskt välmeriterade. Dessutom har du möjlighet att läsa kurser på högskolenivå redan på gymnasiet. På Europaskolan i Strängnäs får du en av de bästa utbildningarna i Sverige!

Spetsutbildning på Europaskolan i Strängnäs

Spetsutbildning innebär studier i högre takt än i de andra gymnasieprogrammen. Men hög studietakt innebär inte att du ska avstå från förenings- och kamratlivet! Rolig och givande fritid ingår i din sociala utveckling.

För dig som gillar matte, fysik och kemi

Har du A i matte, fysik och kemi? Då är Scienceprogrammet på Europaskolan ett bra val för dig.Du får undervisning av lärare med hög akademisk utbildning. Du har även möjlighet att läsa kurser vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Södertörns högskola.

Gymnasieutbildning av högsta kvalitet

I Sverige är spetsutbildning den mest kvalificerade gymnasieutbildningen du kan få. Utbildningen bygger på idén att stimulera dig som har ett särskilt intresse för ett teoretiskt ämne. Det kan jämföras med idrottsgymnasier, fast med inriktning på natur- och samhällsvetenskapliga ämnen.

Europaskolan Gymnasium var den första skolan i Sverige som erbjöd Scienceprogrammet, när regeringen gav klartecken för spetsutbildningar år 2009. Utbildningen kvalitetsgranskas löpande av Astra Zeneca, KTH och Södertörns högskola.

Anta utmaningen du också! En lysande framtid väntar för dig efter Scienceprogrammet!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Scienceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Alexandra från Europaskolan

Möt Alexandra, Elias, Lukas och Maja från Europaskolan

Läs mer Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Scienceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Europaskolan Strängnäs

Europaskolan Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade och engagerade elever som lär med både hjärna och hjärta. Europaskolan är...


Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Europaskolan Strängnäs

Storgatan 2
645 21 Strängnäs

 Visa telefonnummer
www.europaskolan.se

Recensioner

Mischa
(5)
En skola med härlig stämning, mellan både lärare och elever. Kunnig personal som vill se en lyckas. Man får alla möjligheter att utvecklas, både som person och i sina studier. Vill du ha en skolupplevelse du sent kommer glömma, så ska du välja Europaskolan. Oavsett om du är kreativ eller vill syssla med ekonomi eller naturkunskap så har denna sk...
Visa hela
KFSCI13
(5)
Jag blev minst sagt förvånad när jag hade börjat på Europaskolan. Allting är så professionellt, så fantastiskt bra! Lärarna är välutbildade, lokalerna är underbara och maten super. För er som vill komma någonstans i livet, välj denna skola!
Nelly
(4)
En fantastisk skola! Och ett bra program. Det kan bli lite jobbigt ibland men Europaandan (=stämningen mellan eleverna gör det lättare att uthärda. Välj den!!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Scienceprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Europaskolan Strängnäs
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
Möt Alexandra, Elias, Lukas och ...
Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 

Läs mer