Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Life Science

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapliga programmet - Life science

På inriktningen naturvetenskap, profil Life Science, får du utveckla din förmåga att tolka hur vi ska förstå såväl nya biologiska perspektiv på liv som vad det betyder att som människa leva ett liv.


Vad är liv?

På inriktningen naturvetenskap, profil Life Science, får du fördjupa dina kunskaper om de biologiska förutsättningarna för liv. Du får också inblick i frågor som handlar om hur vi lever, tänker och förstår vad liv är ur etiska, politiska och demokratiska perspektiv. Genom att bli medvetna om hur vi själva fungerar, hur våra förväntningar och känslor påverkar oss, kan vi tänka klarare och väga in egna och andras behov på ett mer rättvist och hållbart sätt.Idag finns inga självklara modeller som kan beskriva ekosystemen, människans roll och vad som kan hända i framtiden. Dina kunskaper om människan och livets förutsättningar kommer att vara viktiga när vi möter framtidens komplexa frågor.

Handlingskompetens för en hållbar framtid

Mänskligheten står inför stora utmaningar. Tänkbara framtidsscenarier kan vara allt från en uthållig och fredlig grön värld, till en värld som bygger på stark rivalitet. Forskare arbetar med att utveckla mer och mer komplexa modeller för hur mänskligheten påverkar naturen. Vilken väg vi kommer att ta i framtiden beror på politiska förändringar och människors beteenden.


I gränslandet mellan natur- och samhällsvetenskap

Life Science är ett tvärvetenskapligt forsknings- och utbildningsområde som handlar om att utforska det vi kallar liv i hela dess vidd – från förutsättningar för biologiskt liv till frågan om livets betydelse. Nya rön inom Life Science ställer ofta krav på samarbeten och regelverk eftersom vi befinner oss i gränslandet mellan naturvetenskap och samhällsvetenskap. Framtidens utmaningar kräver tvärvetenskapliga samarbeten för att få bredare och djupare förståelse och lösningar.

Tvärvetenskapligt arbetssätt

Med dina kunskaper om livets molekylära processer kommer du, tillsammans med elever på samhällsvetenskapsprogrammet, profil Life Science, att arbeta med uppgifter som innebär att ni kombinerar och använder era olika kunskaper och förmågor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Life Science, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Life Science

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Life Science så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Anna Whitlocks gymnasium
Hantverkargatan 29
11221 Stockholm

En stor skola med välkomnande stämning

Anna Whitlocks gymnasium är en varm, kreativ och modig skola. Vi erbjuder dig fem högskoleförberedande program och elva inriktningar. Vi är Stockholm stads största gymnasieskola med cirka 2200 elever. Vårt arbetssätt innebär att vi ständigt utvärderar och utvecklar undervisningen för...

Läs mer om Anna Whitlocks gymnasium och visa alla program.

Sponsrad