Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Europaskolan Strängnäs
Programinformation
Strängnäs
Antal elever: cirka 100 (.)
Ekonomiprogrammet

Om utbildningen

Ekonomiskt program med inriktning ekonomi

Vill du lära dig att starta och driva ett företag? Då är det ekonomiska Företagarprogrammet något för dig. Det ger dig både teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter.

Här läser du bland annat företagsekonomi och juridik, med möjlighet att välja internationell ekonomi. Du får också möta verkligheten genom att skapa, driva och avveckla ett företag. Det gör du under det tredje året då du, på egen hand eller i grupp, driver ett UF-företag inom ett område som du tycker är lockande.

Eleverna på Företagarprogrammet deltar ofta i både nationella och internationella tävlingar, med stor framgång. Med Företagarprogrammet som grund blir du självklart väl förberedd för högskola och universitet. Men du kan också gå direkt ut i näringslivet, för att senare – och med större erfarenhet – ta dig an högre studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Tillvalskurser

Är du intresserad av musik, sång, teater eller bild? Till alla våra gymnasieprogram erbjuder vi estetiska kurser, Artes, som tillval. Passa på att bredda din kompetens och gynna kreativiteten. Det har du nytta av i alla studier.

Du får flera fördelar av att studera estetiska kurser som tillval till ditt gymnasie­program.Genom ämnen som bild, musik och teater får du använda båda hjärnhalvorna, något som gynnar din kreativitet. Kreativa förmågor har du också nytta av eftersom de kan underlätta studier i andra kurser.

De estetiska kurserna väljer du som individuellt val inför årskurs 2 och 3. Det spelar ingen roll vilket annat program du läser. Artes som tillval är öppet för alla elever på Europaskolan Strängnäs. Det ger dig inte bara möjlighet att lära känna nya vänner över programgränserna, utan gör dig också ännu mer förberedd för studier på högskola och universitet.

Välj mellan dessa estetiska kurser (Artes) som tillval:

  • Bild: Bild och form 1b och Fotografisk bild 1
  • Musik: Instrument och sång 1 och Ensemble 1 (Musikakademin)
  • Teater: Scenisk gestaltning 1 och Sceniskt karaktärsarbete

Reportage

Möt Alexandra, Elias, Lukas och Maja från Europaskolan

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Europaskolan Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade elever och engagerade lärare. Europaskolan är din nyckel till framtiden och Europa!...


Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Europaskolan Strängnäs

Storgatan 2
645 21 Strängnäs

 Visa telefonnummer
www.europaskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner.

Alex

Tack vare grymma lärare och en toppenklass har jag alltid känt mig välkommen och motiverad. Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd med mitt gymnasieval och den inriktning jag valt. Företagarprogrammet är en stark rekommendation för dig som vill ha roligt medans du pluggar!

Ema

Bra utbildning och fin gemenskap som får dig att vilja utvecklas och sträva efter höga mål!

Ekonomielev

En superbra skola som fokuserar mycket på gemenskap, och som har bra och engagerade lärare och fantastiska lokaler

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Europaskolan Strängnäs, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Europaskolan Strängnäs
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Möt Alexandra, Elias, Lukas och ...
Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 

Läs mer