Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö
Antal elever: cirka 30 (.)
El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Plugga på El- och energiprogrammet inriktning Dator- och kommunikationsteknik på Eksjö Gymnasium

El- och energiprogrammet med inriktning Dator- och kommunikationsteknik på Eksjö Gymnasium

Ctrl + c = kopiera? Just precis. Men El- och energiprogrammet är ingen kopia. Det är vi som är originalet. Vill du koppla in dig hos oss så laddar vi ner all kunskap till din hårddisk. Då kan du koppla av med ett tryggt arbetsliv.

Lär dig allt om datorer

Under utbildningen kommer du att få lära dig från grunden hur datorer fungerar, hur dator- och kommunikationssystem är uppbyggda och hur ett nätverk fungerar. Du får också lära dig hur man felsöker och genomför åtgärder i olika system. Vi lägger stor vikt vid säkerhetsfrågor och tar oss an olika standarder, tekniska överenskommelser, informationssäkerhet och arbetsmiljö. Under din utbildning kommer du att få arbeta med många praktiska moment blandat med teoretiska inslag.

Praktik under utbildningen

Hos oss lägger vi stort fokus på bemötande eftersom du möter många kunder både på utbildningen och på arbetsförlagt lärande (APL) - och självklart i yrkeslivet. Du ska kunna ge bra service och utföra arbete på ett professionellt sätt både på företag och i människors hem.

En del av Teknikcollege

El- och energiprogrammet ingår i Teknikcollege. Det är ett samlingsbegrepp för kvalitetssäkrade gymnasieutbildningar mot teknikintensiva branscher. Idén bygger på samverkan med lokala företag i teknik- och industribranschen.

Det här programmet passar dig som:

  • Till exempel vill bli nätverkstekniker, teknisk säljare eller servicetekniker
  • Gillar att lösa problem åt andra
  • Tycker om datorer
  • Vill ha ett jobb i en stadigt växande bransch

Dansprofil

För dig som älskar rörelse är dans en självklarhet. Vill du stå på scen och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa? Med dansprofil i kombination med dina studier får du möjlighet att både plugga och dansa på skoltid. Under studietiden får du lära dig olika danstekniker såsom street dance, modern och nutida dans.

Musikgymnasiet

Du som är i valet och kvalet om du ska välja ett estetiskt program med inriktning musik eller läsa ett annat program. Du kan sluta fundera nu! För på Eksjö Gymnasium kan du kombinera ditt musikintresse med studier på vilket program som helst. På så vis får du en bredd i utbildningen och får lära dig olika musikstilar. Du har också möjlighet att vara med i olika ensembler och utveckla sång- och instrumentteknik.

Vill du stå på scen? Eller är du rädd för det? Nu har du din chans att testa!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram.

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Kombinera dina studier med idrott!

Studier och idrott samtidigt? Kan det verkligen fungera? Självklart, säger vi på Eksjö Gymnasium. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa ungdomar att kombinera goda studieresultat med idrottsliga framgångar. Vi stöttar elitsatsande killar och tjejer som är utövare på toppnivå och skräddarsyr utbildningen så att den ska passa idrottsutövandet.

På Eksjö Gymnasium finns idag orienterare från hela Sverige. Nu startar vi ett cykelgymnasium som ska bli Sveriges bästa.

För att få välja idrottsprofil som tillval måste du vara aktiv i någon av de föreningar som vi samarbetar med. Du måste anses som framstående inom din sport, ha goda förutsättningar att utvecklas, visa stort intresse och självklart vara beredd att göra en långsiktig satsning över två år. Din förening ska intyga att du uppfyller dessa krav när du ansöker om en plats hos oss.

Så vill du satsa på både idrott och studier? Då har du kommit rätt!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Eksjö Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: