El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Pauliskolan, i Malmö
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 november, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
22 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 november, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
22 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet på Pauliskolan i Malmö

Vill du bli en expert på nätverk? På El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik får du en vass yrkesutbildning inom IT och du kommer att kunna arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Redan under din utbildning kommer du ut på arbetsplatsförlagt lärande, APL, under 15 veckor.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Du kommer bland annat att få lära dig hur dusätter ihop en dator och hur olika nätverk fungerar. Inriktningskurser är bland annat dator- och nätverksteknik samt elektronik och mikrodatorteknik. Du lär dig också programmering och får kunskap om informationssäkerhet.

Under din utbildning varvas teori med praktik, först i datalabb på skolan och därefter kommer du ut i verkligheten på APL i årskurs 1 och 3. På praktiken har du möjlighet att knyta värdefulla kontakter som du kan ha nytta av när du ska ge dig ut i arbetslivet.

På Pauliskolan får du grunden och verktygen för att komma vidare i den spännande IT-branschen oavsett om du vill jobba direkt efter gymnasiet eller om du vill läsa vidare.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Pauliskolan
Föreningsgatan 41
211 52 Malmö

Välkommen till Pauliskolan i Malmö!

Pauliskolan är Sveriges äldsta tekniska läroverk som grundades redan 1853. Teknikprogrammet och de gamla anrika miljöerna finns fortfarande kvar på skolan, men i dag erbjuder Pauliskolan en stor bredd av även andra program. Här finns det något för alla. På...

Läs mer om Pauliskolan och visa alla program.

Sponsrad