Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Natuvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Vill du ha så många vägar öppna som möjligt efter studenten och gillar utmaningar är det Naturvetenskapligt program du ska välja.  Programmet som ger dig behörighet att söka alla utbildningar på universitetet.

På CyberGymnasiets naturprogram får du inte bara en framtid, du får också verktygen att förstå vår samtid. Tillsammans med klassen undersöker du naturvetenskapens plats i världen från mikrober till Hubbleteleskop och skapar minnen för livet.

Matematik är en viktig del av programmet som tillsammans med de andra ämnena utmanar dig och din nyfikenhet samt spetsar din analytiska förmåga. Teori varvas med praktik, både i CyberGymnasiets laboratoriemiljöer och under exkursioner, studiebesök och deltagande under högskolornas forskardagar.

Inriktning Naturvetenskap

PROFIL: MEDICIN

Hur botar vi framtidens sjukdomar? Är virus och bakterier ett hot mot mänskligheten?

Vår profil Medicin vänder sig till dig som är nyfiken på hur människokroppen fungerar med utgångspunkt i fysiologi och genetik. Du kommer även att få lära dig hur människor, djur och natur lever i symbios och är beroende av varandra för att överleva. Du kommer också att få kunskap om olika virus och bakterier och hur dessa kan bli ett hot mot mänskligheten. Du kommer även att få utveckla dina kunskaper om kemins och fysikens lagar, som handlar om varför världen ser ut som den gör. Spännande experiment och laborationer är centrala inslag i utbildningen.

Utbildningen passar dig som vill ha en bred utbildning där du får fördjupa dina medicinska kunskaper. Du kommer att få lära dig att analysera, värdera och ta ställning ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Profilen passar dig som vill studera vidare till läkare, forskare, biolog, tandläkare, farmaceut eller sjuksköterska.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
4/5
J
23 feb 2016
Bra skola

Bra skolmat , många bra och engagerade lärare vilket är det viktigaste med en utbildning, relativt sköna dagar, inte många håltimmar

1/5
Erik Jang
02 feb 2014

Jag var dum som valde detta gymnasium. Jag trodde att jag skulle få en seriös utbildning in denna skola men fick istället en skola där lektionerna ställs in på slumpen och där m...

Visa hela
Cybergymnasiet Stockholm
Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...

Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Sponsrad