Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 169,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 169,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El och Energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Elever på CyberGymnasiets El & Energiprogram är nära nog garanterade ett omväxlande jobb med schysst lön när de tagit studenten. Under tre år kommer du varva teori med praktik. Först i datalabbet tillsammans med klassen och sedan ute i verkligheten på din APL.

Grundläggande högskolebehörighet

El & Energiprogrammet ger från och med höstterminen 2023 grundläggande högskolebehörighet.  Något som underlättar för dig som planerar att läsa vidare för att bli till exempel energitekniker eller ingenjör så småningom.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

APL ger dig chansen att prova på ditt yrke redan i gymnasiet under 15 veckor. Du kommer gå bredvid en blivande kollega och utvecklas både i yrket och som person. I tvåan kommer du ha fem veckor APL och i trean är hela vårterminen vikt till arbetsplatsförlagt lärande, det innebär att du har ett kontaktnät i branschen redan när du går ut.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Profil: nätverkstekniker

Bygg framtidens mobila nät över hela världen. Det nya 5G-nätet öppnar upp för mängder av nya möjligheter, innovationer och lösningar för både människor, företag och samhälle. Nätet byggs ut över hela världen och det finns en stor efterfrågan på kompetenta nätverkstekniker med specialistkunskap inom 5G.

Som färdig tekniker kommer ditt arbete att bestå av service, implementering och underhåll av det mobila nätet. Under din APL kommer du bland annat få lära dig att bygga, utföra service och reparera basstationer. Eftersom en stor del av yrket kretsar kring 5G-master kommer du få möjlighet att genomgå en klättringskurs under utbildningen och få den klättringslicens som du behöver för ditt framtida arbete. Du får även möjlighet att arbeta på NOC (Network Operations Center), där du lär dig att övervaka det mobila nätet. Inriktningen Nätverkstekniker gör dig till en del av ett stort och viktigt gäng som bygger ut framtidens nät över hela världen och du kommer att kunna hitta arbetsmöjligheter långt utanför Sveriges gränser.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 1,3

Baseras på 6 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
1/5
unkown
05 jun 2024
Hemskaste/Dåligaste gymnasiet i hela Sverige!

Jag har precis slutat den skolan o fick äntligen lämna den skolan för alltid! Jag har gått där i 4 år och under alla dessa åren har jag fått stå ut väldigt otrevliga och elaka e...

Visa hela
3/5
Cyberman
26 maj 2023
Bra skola för personlighet

Denna skola är jätte trevligt att gå på framförallt om man vill kunna få vänner från olika linjer och kunna få betyg väldigt lätt det är ett super med den skolan. Däremot så kan...

Visa hela
1/5
Stockman
14 okt 2022
Sämsta skolan i hela Stokholm!

Det råder en stor personalbrist på denna skola. Skolledningen är väldigt seg på att anställa personal Det saknas lärare till många kurser så vikarier som inte ens är utbildad få...

Skolledningen
21 nov 2022
Hej!

Tack för att du lämnar ett omdöme. Dina upplevelser som du beskriver låter inte s...
Visa hela
Cybergymnasiet Stockholm
Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...

Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Sponsrad