Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 22
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt arbete

Barn- och fritidsprogrammet är rätt val för dig som vill jobba pedagogiskt med människor i alla olika åldrar, möta dem i deras vardag samt leda, stötta och utveckla dem. På inriktning Pedagogiskt arbete lär du dig om barn och ungas utveckling samt om olika pedagogiska verksamheter. Du har möjlighet att bli högskolebehörig inom ramen för programmet och efter gymnasiet har du en bra grund för att bli exempelvis fritidsledare, fritidspedagog, förskollärare, lärare, socialpedagog, socionom eller polis.

Utbildningens innehåll

När du läser Barn- och fritidsprogrammet utvecklar du din samarbetsförmåga, kreativitet och kommunikation, vilket ger bra förutsättningar för alla människors delaktighet och lärande. Ett viktigt inslag i utbildningen är ledarskap eftersom det kan bli väldigt viktigt i ditt jobb i framtiden. Efter utbildningen kan du börja jobba direkt eller välja att studera vidare på högskolan. Du blir högskolebehörig på programmet genom att läsa Engelska 6 (100p) och Svenska 3 (100p). Dessa kurser kan du läsa inom Barn- och fritidsprogrammets 2500 poäng.

APL i utbildningen

Birger Sjöberggymnasiet har nära samarbeten med barnomsorg samt kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Det ger dig fördelen att du står med ena benet ute i arbetslivet. Under utbildningen jobbar du med olika arbetsuppgifter som du löser enskilt eller tillsammans med andra. Det kan till exempel vara att arrangera en friluftsdag. Du får dessutom göra APL under 15 veckors tid av din utbildning, där du är ute på en arbetsplats och gör praktik. Praktiken är en mycket värdefull del av din utbildning där du får viktiga kontaker och unika erfarenheter.

Inriktning Pedagogiskt arbete

På inriktningen Pedagogiskt arbete får du lära dig om barns och ungas utveckling, lärande, rättigheter och behov samt om olika pedagogiska verksamheter.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.