Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation - Profil Beteende

Birger Jarls Gymnasium, i Stockholm
Kommande Mässa
9 november, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 216,9)
Kommande Mässa
9 november, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 216,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs medier, information och kommunikation på Dansgymnasiet

Medier, information och kommunikation på Birger Jarls Gymnasium 

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område.

Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum. I detta ingår kunskaper om människor som individer, som gruppmedlemmar och som deltagare i en samhällsgemenskap, samt om samhällens strukturer, verksamheter och funktioner. Utbildningen ska behandla frågor om bland annat demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö.

Utbildningen ska även ge eleverna förståelse av hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle.

Inriktning Medier, information och kommunikation - Profil Beteende

Inriktningen medier, information och kommunikation ska ge kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man kan använda sig av medieteknik för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt. I inriktningen ska eleverna studera journalistik, information och reklam och praktiskt få pröva textens, bildens och ljudets kommunikativa möjligheter.

Eleverna ska få utveckla både praktiska och teoretiska kunskaper i olika interaktiva kommunikationsformer. Inriktningen ska ge eleverna möjlighet att undersöka hur media påverkar människor individuellt och i grupp när det gäller till exempel åsikts- och opinionsbildning och hur vår omvärldsuppfattning formas.

Profilen Beteende är en del av inriktningen där du kommer läsa spännande kurser inom sociologi, psykologi och ledarskap. Profilen passar dig som är intresserad av mänskligt beteende och vilka faktorer som påverkar våra beslut och livsval. Tips - du kan även välja kriminologi som individuellt val för att ytterligare lära dig om vad som orsakar kriminalitet och vilka effekter det har på samhället.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation - Profil Beteende, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation - Profil Beteende

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Alla program på skolan är högskoleförberedande, vilket betyder att du blir behörig till de flesta högskole- och universitetsutbildningar efter din gymnasietid. Efter vidare studier kan du därför i stort sett bli - vad du vill!

Exempel på vidare studier
Högskole- och universitetsutbildningar inom t.ex. journalistik, reklam eller samhällsvetenskap.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation - Profil Beteende så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Birger Jarls Gymnasium
Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

Investera i din framtid på Birger Jarls Gymnasium

Vi förser dig med en bred och högskoleförberedande utbildning i en trygg miljö, med en kultur präglad av engagemang och gemenskap. Våra erfarna lärare strävar efter att ge dig de bästa förutsättningarna för att nå dina mål genom kreativt tänkande,...

Läs mer om Birger Jarls Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad