Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Barn- och fritidsprogrammet

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

 Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram som passar flera olika intresseområden. Framför allt riktar sig programmet till dig som i framtiden är intresserad av att arbeta som exempelvis lärare, förskollärare, sjuksköterska, socionom eller polis. Om du gillar att vara ute i naturen eller har ett stort idrotts- och föreningsintresse är också det passande intresseområden.

Varierade arbetssätt

Teori och praktik blandas på ett varierat sätt på Barn- och fritidsprogrammet och det är just de varierande arbetssätten som står ut med det här programmet. Vissa perioder är du ute på praktik och får nyttig arbetslivserfarenhet, andra dagar är du och dina klasskamrater ute i naturen eller inne i klassrummet och arbetar med olika projekt eller temaarbeten.

Målet med din utbildning

Det huvudsakliga målet med dina tre år på Barn- och fritidsprogrammet är att få grundläggande kunskaper för arbete med människor i alla åldrar inom pedagogiska och sociala yrkesområden, men även inom kultur och fritidssektorn.

Pedagogiskt arbete

På Bessemerskolan finns inriktningen pedagogiskt och socialt arbete. Här läser du kurser inom just pedagogiskt arbete men även inom lärande och växande. Syftet med den här inriktningen är att du ska få djupare kunskaper om barn och ungas utveckling samt deras lärande, behov och rättigheter. Inriktningen förbereder dig framför allt för arbete som barnskötare eller elevassistent.

Praktik och lärlingsutbildning

På Barn- och fritidsprogrammet får du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) under din utbildning. Din praktikperiod är en ovärderlig tid där du får prova på att använda dina nya kunskaper i praktiken och knyta nyttiga kontakter. Praktikplatser kan vara exempelvis kommunens förskolor, skolor och fritidshem samt inom LSS. Det finns också möjlighet till praktikplats utanför kommunen.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: