Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Gymnasieutbildning på annan ort

16 apr 2008
FRÅGA
Hej där!

Jag vet inte om jag skickar detta mejlet till rätt person men jag har en fundering kring min framtid.

Det är såhär. Jag går i 9an nu och ska så småning om bestämma vart jag ska gå. Jag bor på en väldigt liten ort, Jag vill absolut verkligen INTE gå på det vårt gymnasium. Mamma och pappa erbjuder ist mig att gå på ett internationellt. Men Jag vill absolut inte gå och prata engelska i skolan

Det jag vill är att flytta, jag vill flytta bort här ifrån. Jag har kollat
pilotutbildning i västerås och eget boende där. Men pilotutbildningen kräver i princip 100% mvg och plugga hela tiden på sin fritid. Detta intresserar mig inte, även att mina betyg kan komma till att räcka med detta.

Jag vill inte bli någon person som tjäner 20 000/månaden i framtiden, Jag vill kunna få ett bra jobb med iaf 25000/månaden eller mera. Jag vill utbilda mig till något bra. Men det som jag verkligen vill är att jag vill flytta bort från min ort redan efter nian, eller kanske efter 1 år på gymnasium här i trakten.

Det jag vill bli. Är i princip vad som helst. en kille är jag. kan tänka
mig många alternativ, inget speciellt intresse för läkare eller något
sådant. Men ja, mycket kan intressera mig.

Mina föräldrar vill inte att jag flyttar iväg bara för att jag vill flytta, darför vill jag gärna hitta något roligt, intressant annan sak som
är bortanför här jag bor. Jag skulle JÄTTEGÄRNA vilja gå och plugga mot göteborg, gärna bo och plugga i göteborg, där finns väl många alternativ?

Jaa. Jag frågar er. ni vet kanske vet ganska mycket. Jag har pratat med våran SYV, men hon var upptagen de kommande veckorna, så jag kan inte prata med henne. Jag hoppas att ni kanske vet alternativ, eller vem jag kan prata med.

tack för mig, Och TACK på förväg om ni hjälper mig, eller försöker iaf :)

Svar:

Hej

Många funderingar har du. Jag tycker det är bra att du redan nu börjat fundera över ditt gymnasieval. Som tur är det några månader kvar innan du behöver bestämma dig.

Det är synd att din syv är upptagen de närmaste veckorna för att jag tror att det bästa skulle vara om du kunde prata med någon öga mot öga. Du har så många funderingar och tankar som kan vara bra att samtala om för att du tillslut ska veta var och vad du vill och varför.

Jag har talat med syv på er gymnasieskola. Hon sa att du gärna får ringa henne och boka en tid för samtal. Hon är ju specialist på gymnasiefrågor och kan säkert hjälpa dig på bästa sätt.

Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

Vänliga hälsningar

Jenny
Information

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information